Internacional

El somni dels sis títols

Hoquei sobre patins. La remuntada magnífica contra l'Sporting Club reobre la possibilitat per al Barça de trencar la malastrugança i obtenir per primer cop el sextet de corones el mateix curs

La remuntada consumada dissabte passat contra el rocós Sporting Club en la tornada de la final de la copa Continental (5-1) reobre de bat a bat la possibilitat que el Barça Lassa obtingui per primera vegada en la seva història els sis títols en una mateixa temporada, incloent-hi per tant la Intercontinental, una competició itinerant i certament desprestigiada que enfronta el campió de Sud-amèrica i el d'Europa i de la qual els blaugrana són els vigents campions. Quan no són naps són cols. Sempre que el Barça ha alçat la Intercontinental –quatre vegades– ha fallat en alguna de les altres competicions. L'any passat, per exemple, l'equip de Ricard Muñoz va fer una molt bona temporada però va deixar escapar la copa Continental i també la copa. Enguany i malgrat que la possibilitat de fer el ple absolut ja no és viable perquè els blaugrana van cedir en la recuperada Lliga Catalana, que feia 16 anys que es disputava, l'equip té encara vigent el somni dels sis títols. Des del punt de vista oficial, i amb bon criteri, ni Muñoz ni els jugadors, amb la lliçó ben apresa, no en volen ni sentir a parlar, com va quedar clar des de la concentració que va fer l'equip al Montanyà durant la pretemporada. S'imposa la filosofia del pas a pas en una secció massa acostumada a aixecar títols en què les derrotes sovint es magnifiquen atès el seu potencial en comparació amb la resta de conjunts de l'OK Lliga.

El pròxim títol en joc serà els dies 31 d'octubre i 1 de novembre, la supercopa, en la qual tindrà com a rival en les semifinals el Moritz Vendrell. La final a quatre es jugarà al pavelló Olímpic de Vic i els locals, que s'enfrontaran al Liceo, frisen per alçar per primer cop un títol en aquest escenari. El Barça va guanyar aquesta competició l'any passat a Reus en una final agònica contra el Liceo. El 2013 també la va guanyar contra el Reus en l'edició jugada al Vendrell i n'havia estat també el campió en la final a partit únic jugada a Sant Sadurní de Noia contra el Reus i que va suposar el primer títol a la banqueta del tècnic Gaby Cairo. El Barça ha guanyat nou de les dotze edicions.

1983/1984
Barça* *Es va jugar a Sertãozinho (Brasil) el febrer del 1983 una lligueta entre vuit equips. Els blaugrana van guanyar els set partits en aquesta primera edició, també denominada mundial de clubs. El Porto va ser segon. El Barça el va derrotar (4-1). No es considera oficialment com a intercontinental.
LES TEMPORADES
Títols 2014/2015: lliga europea, copa Intercontinental, OK Lliga i supercopa
Perduts 2014/2105: copa continental i copa
Títols 2008/2009: OK Lliga i copa Intercontinental Perduts 2008/2009: lliga europea i copa
Títols 2005/2006: OK Lliga, copa de la CERS, copa Continental i copa Intercontinental
Perduts 2005/2006: lliga europea i copa
Títols 1997/1998: OK Lliga, copa Intercontinental i Lliga Catalana.
Perduts 1997/1998: lliga europea i copa
Títols 1983/1984: OK Lliga, lliga europea, copa continental i copa Intercontinental
Perduts 1983/1984: copa

Encara no se sap qui serà el campió de Sud-amèrica

El Barça començarà diumenge al migdia al Palau contra el Breganze, actual campió de la copa italiana, el seu periple en la lliga europea, competició que ha guanyat en les dues últimes temporades i que és la més preuada de totes les que disputa. A més, el títol europeu li permet aspirar la temporada següent a la copa Continental contra el campió de la CERS i teòricament a la Intercontinental contra el campió de Sud-amèrica. El curs passat, el Barça va derrotar el Petroleros de Mendoza i ara encara no sap qui serà el seu rival perquè el campionat sud-americà s'ha de jugar a finals de novembre i principi de desembre a Buenos Aires. Una vegada hi hagi campió, caldrà negociar com es gestiona el partit de la final. Ja ha passat més d'un cop que l'equip europeu paga el desplaçament a l'equip sud-americà per poder jugar i tenir la possibilitat d'alçar el títol. De moment, per tant, no hi ha ni dates ni rival. Fins ara s'han jugat 15 edicions i el Barça té en el seu palmarès cinc títols.