Internacional

El tercer títol seguit?

Competicions europees. El Barça busca guanyar la lliga europea tres anys consecutius, el Vic hi torna després de ser segon el curs passat i el Vendrell la disputarà per tercera vegada

Si el Forte dei Marmi de Pedro Gil i Enric Torner no hi posa remei, la lliga europea que avui arrenca serà un nou torcebraç entre els equips de l'OK Lliga encapçalats pel Barça Lassa, campió de les últimes dues edicions, i els conjunts portuguesos atesa la devaluació del Breganze, l'altre pal de paller italià que el curs passat va jugar la final a quatre però que ha perdut d'una tacada Adroher i Cacau i el tècnic Guillem Cabestany. Criden l'atenció el nou projecte del Porto encapçalat precisament per Cabestany i que té en nòmina les joves figures més relluents del firmament lusità –Hélder Nunes, Telmo Pinto, Gonçalo Alves i Álvaro Morais–, l'exblaugrana Reinaldo i el porter català Natxo Edo. També ha fet un gran equip malgrat que ja es va estimbar en la supercopa portuguesa el Benfica, amb els catalans Guillem Trabal, Marc Torra i Jordi Adroher. Però mai no s'ha de descartar l'Oliveirense, que s'ha reforçat. Tenia i té a les seves files els catalans Xevi Puigbí i Albert Casanovas i ha fitxat els jugadors del Porto Ricardo Barreiros, Pedro Moreira i Caio i el del Benfica Carlos López.

Malgrat l'intens moviment del mercat de fitxatges en clau portuguesa, el Barça Lassa, campió les dues últimes edicions, és el favorit tot i un inici de campanya titubejant. Demà, el campió tindrà una prova de foc a casa contra el Breganze, al qual va derrotar per 5-1 en la semifinal del curs passat. L'altre equip fort del grup A és el Porto, finalista perdedor el 2013 i el 2014 i eliminat pel Vic en semifinals l'any passat.

El subcampió i líder de l'OK Lliga, el Vic, té com a rival més feixuc el Benfica portuguès, campió el 2013 i que el curs passat va arribar a quarts de final i va guanyar la lliga portuguesa. Els osonencs el visiten avui en la primera jornada. Completen el grup B, el Bassano italià i el Merignac francès. Per tercera vegada consecutiva el Moritz Vendrell jugarà la lliga europea. En el seu grup hi ha el Forte dei Marmi, campió d'Itàlia i eliminat en els quarts europeus el curs passat. Els penedesencs debuten avui a Itàlia. El Valongo portuguès, sorprenent campió de lliga fa dos cursos, i el campió francès, el Quevert, completen el grup C.

La CERS, amb el subcampió i dos retorns

La CERS comptarà aquest curs amb tres conjunts catalans, un gallec, el Cerceda, i l'Alcoi, com a representants de l'Ok Lliga. El Reus Deportiu va ser segon el curs passat a les comes després de perdre la final amb l'Sporting Club, i ha quedat exempt de la primera eliminatòria. També hi serà el Voltregà que torna a Europa després de no ser-hi el curs passat. El primer rival dels osonencs serà el Saint Ômer francès. El retorn més allargat en el temps però, serà el del Cafés Novel Vilafranca, que jugarà la CERS després de setze temporades d'absència. El Montreux suís serà avui el primer rival dels vilafranquins, que arriben amb la moral pels núvols després de batre el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)