OK Lliga

El Vic, per la porta gran

El conjunt de Ferran Pujalte va tornar a eliminar el Liceo com l'any passat a Blanes gràcies a l'encert a bola aturada de Font, l'olfacte de Cristian i la memorable actuació del porter Grau, i avui es jugarà el títol contra el Barça

El Vic té la mà trencada amb el Liceo en la copa. Ahir el va eliminar en la repetició de la semifinal de l'any passat a Blanes i va segellar el passaport per a la gran final d'avui contra el totpoderós Barça, que arriba a la cita encara sense haver-se embrutat les mans en els dos primers partits. El Vic es va venjar de la derrota en els penals que li va infligir el conjunt gallec a casa en la semifinal de la supercopa. L'encert de Cristian Rodríguez, la clarividència de Ferran Font en les directes (2/2), la seguretat de Carles Grau sota els pals i la zona defensiva ordenada per Ferran Pujalte van ser factors clau en la victòria dels osonencs. Les anades amunt i avall van predominar en els primers minuts, molt intensos. Pau Bargalló, molt actiu, va fer el primer avís amb majúscules estavellant la bola al travesser després d'una acció personal de molta qualitat. El Vic també va estavellar la bola al travesser amb un tir de Bancells. En el minut 6, Ordeig va enviar una passada al segon pal, i Cristian Rodríguez, amb la canya a punt, va fer el 0-1 a boca de canó. El gol va mitigar l'ansietat i el partit es va estabilitzar amb més atacs de quatre contra quatre, modalitat en què el Liceo acostuma a fer sang. Pau Bargalló va tornar a posar a prova Grau, i el Vic, que s'havia situat en zona en defensa per evitar el joc interior rival i també per desgastar-se el mínim possible per la baixa per lesió de Roger Presas, també feia sensació de perill tot i tenir una possessió inferior. Bancells va tornar a fer ressonar el pal de la porteria del Liceo, però a mesura que passaven els minuts les defenses van imposar la seva llei i es van acabar
les alegries del començament. És impossible que el Liceo no generi ocasions, però el catenaccio muntat per Ferran Pujalte havia donat fruits. Quan faltaven només 11 segons per arribar al descans, a més, el Vic va clavar la segona queixalada. L'heroi dels quarts amb un gol d'or contra el Reus, Cristian Rodríguez, va eixamplar el seu estat de gràcia amb un tir inesperat a la mitja volta que Malián, potser tapat pel mateix home que defensava el jugador del Vic, es va empassar. Festa major entre els nombrosos seguidors osonencs que van travessar mig Catalunya a pesar del fred i el mal temps. El minut 29 va ser clau. El Vic va fer la desena falta d'equip i Grau va aturar la directa a Pau Bargalló. En canvi, van ser els gallecs els que van cometre la desena. La gran diferència és que Font, l'especialista, la va clavar. Amb 0-3, Carlos Gil, l'entenimentat tècnic del Liceo, va demanar temps mort perquè el partit se li esmunyia de les mans. El Liceo va reaccionar amb un gol de Jordi Bargalló (1-3) quan encara quedava una eternitat per disputar-se. Font, però, infal·lible a bola aturada, va marcar l'1-4 de falta directa arran de la quinzena falta d'equip dels gallecs. En la quinzena dels catalans, en canvi, Josep Lamas va xocar de nou amb un Grau immens malgrat que fins i tot va arribar a celebrar el gol pensant que l'havia batut. La darrera de Grau va neutralitzar una altra directa a Pau Bargalló –vintena falta– abans de celebrar la gran victòria, tot i que a 1:06 hi va haver una picabaralla generalitzada que es va acabar amb dues blaves irrellevants per al Liceo i una per al Vic. Font, per cert, va fallar la directa.

LICEO1
VIC4

LICEO: Malián, Jordi Bargalló, Pau Bargalló, Vives i Josep Lamas -equip inicial-; Torres, Pérez, Carballeira i Nacevich. VIC: Grau, Ordeig, Bancells, Rodríguez i Font -equip inicial-; Burgaya, i Casas. GOLS: 0-1 (6') Rodríguez. 0-2 (24') Rodríguez. 0-3 (29') Font, de falta directa. 1-3 (31') Jordi Bargalló. 1-4 (40') Font, de falta directa. ÀRBITRES: Sandoval i Gómez. Blaves a Vives i Pau Bargalló i a Rodríguez. FALTES: 18 el Liceo i 20 el Vic.

PROTAGONISTES

3
faltes directes
va fallar el Liceo: dues les va llançar Pau Bargalló i l'altra, Josep Lamas.
Felicito el Vic, ha estat un just vencedor. No hem estat de sort en les accions a bola aturada
Carlos Gil
tècnic del liceo
Hem fet un partit molt complet i hem treballat molt bé. És un plaer ser company de Grau
Martí Casas
jugador del vic
Hem tingut un bon dia i hem treballat molt bé els nostres recursos contra un rival molt potent que sempre és molt difícil d'aturar
Hem de recuperar el nostre equip. Però és evident que el Barça ha tingut un desgast
Ferran Pujalte
tècnic del vic

Mitjana alta de gols per partit

En els quarts de final, descomptant els tres gols de la tanda de penals del Noia-Caldes, es van fer 42 gols; és a dir, una mitjana altíssima i agraïda de 10,5 gols per partit, tot un luxe. El duel amb més gols va ser el Liceo-Voltregà, paradigma del joc ofensiu, que va finalitzar amb 7-6 per als gallecs. Ahir, les semifinals van rebaixar una mica la tendència, amb 12 gols. Històricament, és especialment recordada com la més prolífica quant a gols l'edició jugada a Vilanova el 2012. Se'n van marcar 70 en els set partits, una mitjana brutal de 10 gols per partit, amb un 11-10 favorable al Vilanova contra el SHUM Maçanet en els quarts de final com a partit més prolífic.