Més hoquei

“És un èxit rotund”

Hoquei sobre patins. L'entrenador del Citylift Girona, Ramon Benito, explica les dificultats de l'ascens i les ganes i la il·lusió que hi han posat jugadors, tècnics, directiva i aficionats

El Citylift Girona va escriure una altra pàgina en la seva llarga història de 75 anys amb l'ascens a l'OK Lliga. Els protagonistes ho han valorat molt, tant per la importància del que s'ha aconseguit com per les dificultats de fer-ho realitat. L'entrenador de l'equip, Ramon Benito, ho té molt clar. “És un èxit rotund”, diu, i explica que ha costat molt perquè la primera estatal és molt igualada, i que si s'ha aconseguit és gràcies “al treball, lluita i dedicació de moltes persones”. El tècnic destaca la feina que han fet tota la gent de la junta i els seguidors del Girona, i considera que una de les claus de l'ascens era el bon bloc que s'havia creat.

El final de la temporada ha estat molt bo, però els inicis del curs no van ser així i al llarg de les jornades van haver de superar força adversitats. “Vam tenir un començament incert i molt dur”, diu Benito, que recorda l'única victòria en els sis primers partits, tot i que reconeix que les sensacions eren bones malgrat la mala ratxa de resultats. L'equip va encadenar vuit victòries i es va situar en les places d'ascens. L'entrenador esmenta també les lesions que van tenir i que va haver de disposar de jugadors del segon equip. La temporada no va ser fàcil i, tot i estar més de la meitat de les jornades en posicions d'ascens a l'OK Lliga, no van poder rematar la feina fins a l'última. “Ha provocat un desgast físic i psicològic, sobretot psicològic, molt important”, comenta Benito.

Dos puntals

L'entrenador del Girona explica que l'equip estava basat en una bona porteria, gent molt treballadora, i “Pelicano i Llaverola jo crec que eren els dos puntals de l'equip”, afirma. El davanter ha estat el segon màxim golejador amb 40 gols, i el porter ha ajudat l'equip a ser el segon menys golejat. Benito diu que tots els jugadors van saber assumir el seu rol dins el conjunt i destaca: “Els jugadors que tenien inexperiència a la màxima categoria ho han fet molt i molt bé, i després jugadors com Manel Garcia, Pelicano i Llaverola ens han aportat experiència en moments determinats i han estirat el carro.” Ramon Benito ja ha confirmat que continuarà en el Girona en l'OK Lliga, i que en les pròximes setmanes començaran a confeccionar l'equip. Ja s'està treballant en les renovacions: “En el Girona tenim els recursos que tenim i farem el millor equip que puguem.” El tècnic ja s'ha fixat l'objectiu de la campanya que ve, la permanència en una lliga que és “totalment diferent, més dura, més forta, més exigent”. “Sabem que serà molt difícil, hi anirem amb la màxima il·lusió per intentar mantenir-nos”, afirma.

CAP A L'OK LLIGA

Durant més de la meitat de les jornades va estar en les posicions d'ascens

Centrats en ells mateixos en el derbi a Palafrugell

En el derbi definitiu de la darrera jornada a la pista del Palafrugell els gironins sabien molt bé que depenien d'ells mateixos i que amb un empat aconseguirien l'ascens, però si perdien en podien quedar fora. “Nosaltres en l'únic que ens vam centrar va ser en nosaltres mateixos, és veritat que gent de fora et donava sensacions dels altres partits”, diu Ramon Benito. El tècnic del conjunt gironí comenta que el partit va ser molt complicat perquè el Palafrugell “té molt bon equip i a casa seva és molt difícil d'aconseguir-hi quelcom positiu”. Els gironins van anar darrere en el marcador i van arribar a perdre per 2-0 en la primera meitat, però Benito explica: “Mai vam abaixar els braços, sempre vam donar la cara i, tot i que els nervis es van notar en la primera part, l'equip es va refer.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)