Més esport

El GEiEG, pol d'atracció per a les estades esportives

Poliesportiu. Cada curs rep un centenar o més de clubs esportius, la majoria estrangers, que lloguen les seves instal·lacions per entrenar-s'hi

Les carreteres gironines s'han fet cèlebres arreu del món pel fet de ser l'escenari habitual d'entrenament de molts ciclistes professionals. Des de l'arribada de George Hincapie el 1997 –un dels primers professionals estrangers que s'hi van establir–, la nòmina de corredors i equips establerts a les comarques gironines no ha parat de créixer. Els nord-americans Tyler Hamilton, Levi Leipheimer i Lance Armstrong, l'escocès David Millar o l'irlandès Dan Martin són només alguns dels ciclistes que van valorar les qualitats d'aquest indret –carreteres, clima i proximitat a un aeroport internacional, bàsicament– per establir-s'hi temporalment o definitivament, com és el cas, per exemple, de David Millar.

Però Girona no és només un pol d'atracció de ciclistes d'arreu del món. Són molts els esportistes i equips de disciplines diferents que trien la ciutat per fer-hi estades esportives i concentracions temporals. Al GEiEG ho saben bé, ja que els últims anys han vist com augmentava el lloguer de les seves instal·lacions per part de grups esportius, la majoria dels quals estrangers, per portar-hi a terme entrenaments.

En el curs 2015/16, i segons dades facilitades per la mateixa entitat, es van fer 100 estades de grups, però durant el curs 2016/17 s'han incrementat fins a 120. Entre els clubs que han passat per les instal·lacions del GEiEG cal destacar la USAP de Perpinyà, el club de natació australià Victorian Institute of Sport Limited, el club de natació francès SC Burgdorf o l'equip paralímpic de natació holandès. Tots valoren la qualitats de les instal·lacions de l'entitat gironina.

Amb l'arribada de la primavera, l'activitat s'intensifica al club gironí. Per Setmana Santa, per exemple, ja està prevista l'arribada dels clubs alemanys de natació SG SSF Marl Hüls i SRV Linth, a més del club de natació francès SC Burgdorf, que repetirà per tercer any consecutiu. Aquest èxit inesperat ha fet que el club inclogui a partir d'ara un servei d'àpats adaptats a les necessitats dels esportistes.

El GEiEG, un niu de triatletes

A més dels equips que lloguen les instal·lacions per fer-hi estades, al GEiEG també s'hi entrenen esportistes d'elit estrangers establerts a Girona, especialment triatletes que també aprofiten les carreteres gironines per entrenar-se per als segments de bici. És el cas, per exemple, del campió olímpic alemany Jan Frodeno, que viu en ple barri vell de la ciutat amb la seva dona, la també triatleta Emma Snowsill. Frodeno prepara al GEiEG les proves d'ironman, la seva nova disciplina. També acudeixen habitualment al GEiEG el neozelandès Terenzo Bozzone, el sud-africà James Cunnama, la britànica Jodie Swallow i els bascos Ainhoa Murua i Jon Unanue.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)