Ciclisme

Ferrand-Prévot exhibeix el seu talent a Banyoles

Ciclisme. La triple campiona del món va imposar-se en la cursa femenina de la copa catalana internacional en un gran duel amb l'hongaresa Fenko

La triple campiona mundial Pauline Ferrand-Prévot (Canyon-Sram) no es va deixar sorprendre i va imposar-se ahir a Banyoles en la prova femenina de la copa catalana internacional del BTT Biking Point. La vencedora va mantenir un duel intens amb l'hongaresa Barbara Benko (Focus XC) que no es va decidir per pocs segons fins a l'última volta del circuit.

Ferrand-Prévot, tota una institució del ciclisme mundial, va haver de pedalar de valent per fer cedir la campiona hongaresa. La francesa agafava avantatge en les baixades però en els trams més durs Benko s'enganxava sempre al darrere fins que en la darrera volta va acabar cedint. Totes les altres rivals van quedar molt allunyades. La ciclista de Cardedeu Magda Duran (Massi) va ser la millor representant català en entrar en vuitè lloc i ser la tercera en la categoria sub-23. En la categoria júnior les tres membres de la selecció hongaresa van copar els tres llocs del podi.

Al voltant del circuit de la Draga, espectacular com sempre, s'hi va congregar centenars d'aficionats que van gaudir d'un gran espectacle en un dia primaveral. Abans de la prova femenina es van fer els entrenaments oficials on tots els corredors van poder conèixer les petites modificacions del circuit respecte l'edició anterior.

Avui, en la cursa masculina, es veurà un dels millors espectacles de BTT, a l'altura d'una copa del món. Julien Absalon, considerat el millor especialista del món, lidera una participació en què també destaca el medallista olímpic Carlos Coloma i altres grans figures internacionals, com ara Victor Koretzky, Hugo Drechou, Sergio Mantecón i David Valero. També s'espera una bona actuació del ciclista local Josep Duran, un dels catalans que més ha progressat les últimes temporades.

Absoluta
1a. P. Ferrand-Prévot (Can.)
1h29:29
2a. B. Fenko (Focus)
a 0:13
3a. D. Campuzano (BH-SR)
a 2:31
4a. P. Clauzel (Scott))
a 3:17
5a. R. Goulaô (Mondraker)
a 3:42
6a. C. Passendale (Massi)
a 4:01
7a. I. Short (Escòcia)
a 4:27
8a. M. Duran (Massi)
a 4:46
9a. A. Villar (Massi)
a 4:5
Avui
Recollida de dorsals
8 h
Presentació dels equips
8.30 h
Primera sortida (cadets i màster 40, 50 i 60)
9.15 h
Segona sortida (júnior i màster 30)
10.40 h
Tercera sortida (elit i sub-23)
12.30 h
Entrega premis
14.15 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)