Lliga de Campions

Golejada de quarts

El Barça Lassa atropella el Wisla Plock en el darrer partit de la fase de grups de la Champions, acaba líder i evitarà l'eliminatòria de vuitens

Els blaugrana decideixen el duel contra els polonesos amb una segona part impecable

barça 36 WISLA PLOCK 28

FC BARCELONA LASSA:Gonzalo Pérez de Vargas, Noddesbo, Tomàs (7), Entrerríos (2), Sorhaindo (3), Andersson (1), Ariño (5), Rivera (5), N'Guessan (1), Syprzak (2), Mem, Morros, Jícha, Jallouz (4) i Lazarov (6).ORLEN WISLA PLOCK:Corrales, Kwiatkowski, Daszek (2), Duarte (2), Racotea, Wisiniewski (1), Ghionea (3), Rocha (4), Gebala (4), Ivic (7), Tarabochia (1), Pusica (2), Mihic, Zhitnikov (2) i Wichary (porter suplent).PARCIALS:.2-1, 5-4, 8-6, 11-9, 14-12, 17-15, 17-15, 19-16, 23-17, 27-17, 30-21, 31-25 i 36-28.PÚBLIC:3.855 espectadors ahir al Palau Blaugrana.

“Hem fet una primera fase de la Champions pràcticament perfecta”, va dir ahir cofoi el capità del Barça, Víctor Tomàs. No n'hi havia per a menys després que el conjunt blaugrana atropellés el Wisla Plock en el darrer partit de la lligueta. Davant la seva gent, el Barça va culminar amb un ampli resultat una primera fase europea en què ha firmat 12 triomfs, un empat –el de la setmana passada a la pista del Kiel– i una derrota amb el PSG, que, finalment, acabarà segon de grup. Ja classificats per als quarts de final, els blaugrana veuran des del sofà de casa com els francesos hauran de disputar els vuitens de final contra el Nantes, que ahir va eliminar el Naturhouse La Rioja. Un privilegi que permetrà als homes de Xavi Pascual agafar aire en una temporada en què s'ha disputat el mundial i en què equips del nivell del PSG, el Veszprém, el Flensburg i el Kiel han exigit molt. I, sobretot, permetrà preparar a consciència la propera cita europea, en què es jugaran l'accés a la final a quatre de la Champions contra el vencedor del duel a doble partit entre el mateix Kiel i el Rhein-Neckar Löwen.

Contratemps

Només es pot posar una pega a la victòria d'ahir. Quan no s'havien disputat ni cinc minuts de partit, Andersson va fer un mal gest de manera fortuïta i no va poder continuar. El club va informar a les xarxes socials que el danès té una lesió al lligament lateral extern de genoll esquerre i que en les properes hores li faran proves per conèixer-ne l'abast exacte.

De menys a més

Superat el cop anímic, el Barça va agafar velocitat de creuer i en cap moment va permetre que el Wisla Plock es pogués escapar. La primera part va ser de respecte i d'intercanvi de cops, però el Barça va poder arribar al descans amb una petita escletxa en el resultat. Amb dues dianes consecutives en dos contraatacs ràpids de Lazarov, el Barça va certificar un parcial de 3-0 –també va marcar Ariño– que, combinat amb un seguit de bones intervencions de Gonzalo Pérez de Vargas, va permetre als blaugrana arribar al descans amb un cert marge (17-15). I això que el visitant Gebala, el més actiu del primer temps en l'aspecte atacant del Wisla Plock, es va entestar amb dos gols a mantenir el seu equip dins el partit.

Després de la represa, però, ni Gebala ni Ivic, que, amb set dianes va agafar les regnes poloneses en la segona part, van poder evitar que el Barça s'imposés amb autoritat. Tampoc el canvi de porter visitant va semblar importar a un conjunt blaugrana que va encadenar un parcial de 10-2 tot just començar la segona meitat i que va deixar el duel vist per sentència. Les canonades de Lazarov i l'efectivitat de Sorhaindo a la zona del pivot van certificar el triomf d'un Barça que, sobretot en el segon temps, va superar el Wisla Plock en tots els aspectes del joc. Amb una bona defensa i corrent bé al contraatac, els blaugrana van segellar una primera posició de grup amb gust de quarts de final.

LES FRASES

Estem molt contents per com ha anat aquesta primera fase. Hem acabat primers tot i jugar contra quatre favorits al títol
Victor Tomás
capità del Barça Lassa

MÀXIM GOLEJADOR

7
gols.
El capità blaugrana, Víctor Tomàs, va ser el màxim anotador del duel juntament amb Ivic.
Si ets del Barça jugues per guanyar; però, per pressupost, no som l'equip a batre