Ciclisme

ciclisme

btt

El francès Victor Koretzky s'endú el premi gros

Ciclisme. La copa catalana internacional de Banyoles, que estrenava categoria, va aplegar 12.000 persones

Victor Koretzky (BH SR Suntour Kmc) va afegir el seu nom al de la també francesa Pauline Ferrand-Prévot, que dissabte va guanyar la cursa elit femenina, en el palmarès de la copa catalana internacional de BTT Biking Point de Banyoles en la seva estrena de la categoria UCI Hors Class. Era el primer cop que una cursa de BTT a escala estatal disposava d'aquesta distinció, només superada per les copes del món el format de les quals es va adoptar en la cita banyolina –les curses femenines dissabte– també per primera vegada en la clàssica; la cita inaugural de la disciplina olímpica de la BTT (XCO) a escala continental. Al llarg del cap de setmana, amb més de 700 participants de 15 països, els organitzadors de la CCI van establir en 12.000 les persones que van acudir a la cita, molt ben acceptada pels corredors sobretot estrangers per la qualitat del circuit del parc de la Draga i pel clima. Un públic entregat als ciclistes que va poder viure un any més el millor espectacle de la bici tot terreny des de la primera fila.

Molts punts

Koretzky (1994), vencedor el 2016 quan la CCI era categoria UCI C1, no només va inscriure el seu nom en el palmarès de la cita en l'estrena de l'HC, sinó que va marxar amb un gran botí de punts UCI. Ell i el seu company d'equip, Jordan Sarrou, van trencar la cursa després que diversos corredors encapçalessin un nodrit grup de ciclistes que presentaven candidatura al triomf, inclosos el dues vegades or olímpic i corredor amb més victòries en la copa del món, Julien Absalon. El francès, habitual en la cita de Banyoles i que és considerat el millor de la història de la BTT, va ser onzè darrere de Francesc Guerra, desè i millor català. El banyolí Josep Duran, que corria amb el seu nou equip, el Primaflor Mondraker, va ser vintè i cinquè de la categoria sub-23 –millor estatal–. Amb el cop dels BH, només el bronze en els Jocs de Rio i tercer també ahir, Carlos Coloma (PMRA), Pablo Rodríguez (MMR) i Hugo Drechou (Massi) van mantenir-se en les primeres posicions per disputar-se els llocs d'honor.

En la resta de curses disputades ahir, els vencedors de cada categoria van ser Milan Vader (Watersley) en sub-23, Antoine Rostang en cadet, Pablo Egeda (màster 30), Josep Maria Mir (40), Francisco Salamero (50) i Donneger Herve (60). En la categoria júnior, el corredor de Tossa de Mar Dídac Carvacho, que ja va guanyar l'Open de Barcelona el mes passat, va ser cinquè i vuitè de la cursa que disputaven juntament amb màster 30. Carvacho corre amb el Primaflor Mondraker en què també hi ha Carlos Coloma i Josep Duran, entre d'altres.

La Volta Catalunya, la setmana que ve

El ciclisme internacional de primer nivell tornarà a centrar la seva atenció en Banyoles, la setmana que ve. De fet, ja fa dies que la segona etapa de la Volta Catalunya, que es disputa del 20 al 26 de març, té el món del ciclisme amb la guàrdia alta. La contrarellotge per equips, en un circuit al Pla de l'Estany, pot desequilibrar la balança d'una cursa que un any més moltes estrelles, encapçalades per Chris Froome (Team Sky) Alberto Contador (Trek) i Alejandro Valverde (Movistar), no s'han volgut perdre. L'etapa tindrà 41,300 km i recorrerà la comarca: sortirà de Banyoles en direcció a Vilavenut (Fontcoberta), Galliners (Vilademuls), Orfes (Vilademuls), Vilert (Esponellà), Esponellà, el veïnat de Melianta (Fontcoberta), Porqueres tot fent la volta a l'Estany i tornarà a Banyoles. En la presentació de la Volta Catalunya, Joaquim Rodríguez va pronosticar que la contrarellotge per equips de la segona etapa a Banyoles “farà molt de mal”.