Handbol

“L'handbol gironí ha baixat en nombre de jugadors”

Handbol. Mariano Pérez analitza les mancances de l'handbol gironí i explica les seves mesures si és el delegat territorial de la federació catalana

Mariano Pérez serà el pròxim delegat de la Federació Catalana d'Handbol a les comarques de Girona si Jaume Fort guanya dissabte les eleccions a la presidència d'aquesta institució. Amb una llarga carrera darrere seu, sobretot desenvolupada en el GEiEG, Pérez és una de les persones que millor coneix l'handbol gironí. Si finalment ocupa el càrrec de delegat, una de les seves prioritats serà fomentar l'esport de base per revertir la pèrdua de jugadors a les comarques gironines: “L'handbol gironí ha baixat en quantitat de jugadors. I és prioritari entrar a les escoles i coordinar-les perquè en surtin nens que vagin als clubs. Si no estem a sobre dels col·legis per treballar la base ho tindrem molt difícil.” Pérez explica per quins motius falta base en l'handbol gironí: “Alguns clubs tenen problemes, com el GEiEG, que fins ara es nodria de la seva escola esportiva. Això ha canviat perquè molts pares inscriuen els seus fills als col·legis per fer les activitats extraescolars. Per això insisteixo que hem d'anar a les escoles per captar la mainada. També hem de crear monitors, perquè si no pots instruir els nens difícilment els captaràs.”

Per Pérez també és fonamental que la federació estigui permanentment en contacte amb els clubs: “No han de ser els clubs els que es dirigeixin a la federació quan tenen un problema, sinó que és la federació la que ha de fer un seguiment dels clubs per estar al dia dels problemes que tinguin i intentar ajudar-los.” Una de les problemàtiques més greus de l'handbol gironí és la que afecta el Bordils, que és el club més important de la demarcació –amb un equip a Plata i un equip a primera estatal– però que no va trobar relleu per a la junta sortint en les últimes eleccions. Amb tot, Pérez creu que el club no desapareixerà i que aviat es trobarà una solució: “Pel que sé, hi ha gent molt vàlida que ho vol tirar endavant. Estic convençut que en pocs dies tot això se solucionarà i hi haurà una junta que ho tirarà endavant. Si no fos així seria molt dolent, però les sensacions són positives. Es importantíssim que el Bordils continuï.”

Amb la continuïtat del Bordils, que té la continuïtat a Plata virtualment assegurada, i el possible ascens del Sarrià, l'handbol gironí podria tenir dos equips a la segona màxima competició espanyola. “Això seria molt important. Jo vaig estar a Plata amb el GEiEG i sé el que comporta. La gent va a veure els partits i els joves tenen un model a seguir.”

Pérez s'ofereix també a la resta de clubs per donar un cop de mà en tot el que pugui: “Els he corregut gairebé tots i en tots hi tinc amics. Els que em necessitin, em tindran.” Finalment també analitza la falta d'equips femenins a la demarcació: “Només hi ha un parell de clubs i n'hi hauria d'haver quatre o cinc. Si no és així difícilment hi haurà una lliga territorial. I si no n'hi ha els clubs han d'anar a competir a Barcelona. I això és un handicap a causa dels desplaçaments. A l'handbol femení no se l'ha promocionat prou a Girona, i ho hem de fer.”

LA FRASE

La federació ha de fer un seguiment dels clubs per estar al dia dels seus problemes i intentar ajudar-los
Mariano Pérez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)