Ciclisme

Gilbert, les quatre barres

Ciclisme. El campió belga supera Kwiatkowski en el cara a cara i guanya l'Amstel Gold Race per quart cop, al mateix lloc on va guanyar el mundial

Philippe Gilbert ha tornat. El való, en un esplèndid estat de forma des del seu pas del BMC al Quick-Step Floors, va aconseguir ahir el seu quart triomf en l'Amstel Gold Race després de jugar-se la victòria de la cita inaugural del Tríptic de les Ardenes amb Michal Kwiatkowski. Els vencedors a Flandes i la Milà-Sanremo aquest any van ser els més forts en una clàssica que va guanyar en espectacularitat després de la supressió del darrer pas pel Cauberg, sempre decisiu fins l'any passat –ahir era a 19 de l'arribada–. Amb poc més de 260 quilòmetres a les cames, Kwiato va deixar-se caure uns metres per llançar el seu darrer atac a Gilbert –vencedor de la clàssica de la cervesa el 2010, 2011 (va completar el tríptic amb Fletxa i Lieja), 2014 i ara 2017 i també campió del món el 2012 al mateix lloc– amb l'esperança que la millor arribada del campió de Bèlgica no el penalitzés. Res. Perquè amb la seva acceleració es va poder deixar anar just al costat del ciclista de l'Sky per aixecar la mà dreta fent les quatre barres. L'holandès Jan Raas, amb cinc, és el rei indiscutible de l'Amstel.

El Kruisberg

Neutralitzada l'escapada, de 12 unitats i amb fins a 7 minuts de marge mentre el BMC de Greg van Avermaet marcava la pauta en el pilot, va ser al Kruisberg quan Sergio Henao va fer saltar l'estratègia del vencedor a Roubaix pels aires. I la de Valverde. El murcià, que ha guanyat la Fletxa tres cops i Lieja quatre, va apostar per vigilar la roda de l'or olímpic a Rio. Amb Henao atacant en la 29a de les 35 cotes de la clàssica es va produir un tall amb corredors d'entitat, entre els quals ja hi havia Gilbert. Van Avermaet, Valverde i Kwiatkoski, amb el seu company Henao al davant, feien un segon grup quan només el tenien a 15 segons. Allà va ser quan Kwiato, també desencadenat en les clàssiques d'aquest 2017, sí que va ser capaç d'enllaçar amb el grup capdavanter, que, amb la seva arribada, va passar a ser de set homes inclosos el basc Izagirre o Rojas, l'únic que no passava els relleus. La resta, amb els dos Sky inclosos, col·laboraven sense estalviar esforços. Fins que, amb 50 segons de marge sobre els perseguidors, Kwiatkowski va obrir la veda amb una finta a 7,8 quilòmetres i en la darrera cota, el Bemelerberg. Gilbert no es va estar de romanços i a 6,5 de meta va fer un intent. I l'únic que el va aguantar va ser el polonès de l'Sky, a qui quedaven 6 quilòmetres per rumiar com s'ho podia fer per evitar jugar-se la victòria en el darrer esforç, en el qual, com es va comprovar, Gilbert no en tindria ni per començar.

Amstel Gold Race (261 km)
1r. Philippe Gilbert (Q. Step)
6h33:55
2n. Michal Kwiatkowski (Sky)
m.t.
3r. Michael Albasini (Orica)
a 10
4t. Nathan Haas (Dim. Data)
m.t.
5è.J.J. Rojas (Movistar)
m.t.
6è. Sergio Henao (Sky)
m.t.
7è. Ion Izagirre (Bahrain)
a 14
8è. Michael Gogl (Trek)
a 1:10
9è. Sonny Colbrelli (Bahrain)
a 1:11
10è. Michael Matthews (Sunweb)
m.t.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)