Patinatge

Esports

Patinatge artístic

Còmplices per patinar a la Xina

Patinatge artístic. El CPA Olot i el CPA Girona busquen diners en el micromecenatge per poder participar en els Roller Games

Els dos millors equips del món de patinatge artístic, en la modalitat de grup xou gran (entre 16 i 32 participants), es troben a Olot i a Girona. Si més no això és el que diuen els resultats: les garrotxines són les actuals campiones mundials i les gironines, les subcampiones. Però si no aconsegueixen els diners necessaris, ni les unes ni les altres no podran aspirar a revalidar el seu èxit en el mundial de patinatge –els primers Rollers Games– que, aquesta tardor, es disputarà a la ciutat xinesa de Nanjing. Sense cap ajuda de les institucions, ni tampoc per part de la federació espanyola, el desplaçament, de 9.500 quilòmetres, i l’estada del grup de patinadores i tècnics es fan inassequibles tant per al CPA Olot com per al CPA Girona. Per això les dues entitats han engegat sengles campanyes de micromecenatge. L’objectiu, en tots dos casos, és recaptar prop de 25.000 euros dels 60.000 que calen per cobrir totes les despeses.

L’Olot utilitza la plataforma Totsuma.cat i titula la seva campanya Es busquen còmplices. “Aquest setembre lluitarem per aconseguir l’onzena medalla d’or mundial de la nostra història. Ho farem amb el ball Sóc Innocent, una coreografia que crida a no donar-se per vençut i a lluitar fins al final. Un crit a la llibertat i a la no-violència; un crit que necessita còmplices per tal de poder competir en el proper campionat del món”, diu el text que explica el projecte, on també es pot llegir que l’entitat de la capital de la Garrotxa té un equip que, en els últims quinze anys, ha guanyat “10 títols mundials, 12 campionats d’Europa, 13 campionats d’Espanya, 14 campionats de Catalunya i 14 campionats territorials de Girona, entre d’altres”. Ahir, quan falten 23 dies per a la data límit per fer aportacions, Es busquen còmplices havia aconseguit 6.350 euros de 91 micromecenes. Un 25% del total.

Mentrestant, a Girona, la recaptació pujava a poc més de 1.000 euros, procedents de 50 aportacions, però encara queden 34 dies per acabar la campanya que, amb el nom de Girona patina. Objectiu Xina, pretén assolir un mínim de 23.800 euros des de la plataforma Sponsorto.org. “Fa vuit temporades que lluitem per estar entre els millors equips del món. De mica en mica, l’equip ha anat escalant posicions fins arribar a aconseguir la segona plaça en el campionat mundial de l’any passat, a Novara, Itàlia”, expliquen. Les aportacions econòmiques per a la campanya del CPA Girona van dels 5 als 150 euros, mentre que a Olot el ventall és més ampli: des dels 10 fins als 800 euros.

CPA OLOT

La seva campanya ‘Es busquen còmplices’ es troba a la ‘Totsuma.cat’

CPA GIRONA

‘Girona patina. Objectiu Xina’ es troba a la plataforma ‘Sponsorto.org’

El PA Maçanet també fa la seva campanya

Si els millors equips del món en grup xou gran són l’Olot i el Girona, en la modalitat de grup xou petit –entre 6 i 12 patinadores– l’equip més destacat de Catalunya i de l’Estat és el PA Maçanet. Els de la Selva també miren de trobar els diners necessaris per poder viatjar a Nanjing. La seva entrenadora, Sandra Casadevall, va arribar a dir que, si cal, “vendrà la seva ànima al diable” per poder-ho fer. El cas és que també han engegat la seva campanya de crowfunding. Amb el títol en anglès, “Help us to reach China!” (Ajuda’ns a arribar a la Xina!), es pot trobar a la plataforma Indiegogo.org. De moment ha recaptat 172 euros dels 10.000 que pretén aconseguir. A més, el PA Maçanet ha organitzat diversos actes per tal de recaptar diners, com una arrossada popular, el proper 18 de juny, el sorteig d’una panera, el 23 de juny, o dues festes nocturnes al bar Pista-Jardí, situat al centre del poble, els dos primers caps de setmana de juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)