Handbol

Handbol

barça

Quadrienni perfecte

Handbol. El Barça fa quatre cursnos que només encadena victòries en les competicions estatals i ha conquerit les quatre lligues, les copes del rei, les copes Asobal i les supercopes d’Espanya i Catalunya

Res com un títol estatal per guarir les ferides de la competició europea. Amb un equip amb el caràcter guanyador del Barça Lassa, la derrota in extremis en les semifinals de la final a quatre de la lliga de campions contra el Vardar (26-25) deixa més seqüeles anímiques que no pas físiques. El conjunt blaugrana va quedar tocat per la derrota, però com tantes altres vegades va saber aixecar-se per sortir victoriós de l’exigent final a vuit de Lleó –tres partits en tres dies– i tornar a conquerir la copa del Rei per quarta vegada consecutiva. L’equip de Xavi Pascual tancava d’aquesta manera un quadrienni perfecte, en què ha enllaçat títol rere títol tots els corresponents a les competicions estatals: de lliga (4), de la copa del Rei (4), de la copa Asobal (4), la supercopa espanyola (4) o la de Catalunya (4).

El ja llunyà 18 de maig de 2013, amb una derrota intranscendent a la pista del Naturhouse La Rioja (33-31) en la penúltima jornada i quan el Barça ja tenia la lliga a la butxaca, continua sent la data de l’última ensopegada blaugrana. A partir d’aquí, triomf rere triomf, rècord rere rècord, fins a tancar un quadrienni perfecte amb la conquesta d’una altra copa del Rei, diumenge contra el mateix equip de Logronyo (29-34). Amb la reconquesta del títol de copa, el mànager de la secció d’handbol, David Barrufet, va qualificar el curs amb “una nota molt alta”. I hi va afegir: “Era un repte molt difícil després de perdre la final a quatre, però l’equip ha sabut refer-se i ha demostrat que valora totes les competicions.” També es va manifestar en aquest sentit el tècnic, Xavi Pascual: “La temporada per a nosaltres és molt bona, hem superat les expectatives. Estic molt satisfet però en volem més. Penso que l’equip ha donat mostres de seriositat i han sabut competir en un partit molt complicat en què el Naturhouse La Rioja ha jugat molt bé.”

Si en les competicions espanyoles el Barça ha dominat amb mà de ferro en l’últim quadrienni, el discurs, òbviament, no pot ser el mateix en la lliga de campions, tot i completar una magnífica fase de grups i superar el Kiel en els quarts de final. Si més no, aquest va ser el discurs després de la derrota contra el Veszprém (34-30) en la pugna per la tercera plaça a Colònia: “Me’n vaig amb el pensament que hem fet més bon paper que l’any passat [aleshores l’equip no s’havia classificat per a la fase final]. Ho hem donat tot. Seguim sent un equip en construcció i encara no estem a aquest nivell. Ens ha anat de conya per aprendre, i per saber on som.I això ens ha de fer veure clarament on és la nostra situació actual i que en acabar primers en el grup de la mort vam superar les expectatives.” La millor notícia per a l’equip és que té molt marge de creixement amb jugadors molt joves que han de continuar progressant en les pròximes temporades, com ara el mateix Dika Mem, Timothey N’Guessan, Lasse Andersson –quan es recuperi de la intervenció al genoll–, Wael Jallouz –que arrossega molèsties a la tíbia des de fa mesos–, Kamil Syprzak, Aitor Ariño i Gonzalo.

LA DADA

158
victòries.
El Barça ha aconseguit 121 triomfs consecutius en la lliga, 18 en la copa del Rei, 8 en la copa Asobal, 4 en la supercopa Asobal i 7 en la supercopa de Catalunya

Kiril Lazarov, adeu per la porta gran

El quadrienni perfecte del Barça ha coincidit amb l’etapa al club blaugrana del lateral macedoni Kiril Lazarov (1980), que marxarà cap a Nantes per la porta gran. “Volia marxar amb un altre títol. El Barça sempre té fam de títols i, tot i que hi ha una gran pressió, això és bo i has de saber conviure-hi, i no tothom ho pot aguantar.” El canoner macedoni ha deixat empremta i haurà ampliat el seu palmarès amb vint títols en competicions estatals. Lazarov ha aconseguit 157 victòries consecutives com a blaugrana, i ha marcat més d’un miler de gols, en què destaquen els 527 en la lliga Asobal i els 380 en la lliga de Campions. La plaça de Lazarov la cobrirà l’eslovè Jure Dolenec, provinent del Montpeller. Diumenge també es van acomiadar del Barça el danès Jesper Noddesbo, després d’una dècada com a blaugrana, i el vallesà Antonio García, que amb prou feines ha estat tres mesos al club per cobrir la baixa per lesió de Lasse Andersson. Tampoc és segura la continuïtat de Filip Jícha i Joan Saubich, i s’haurà de veure si el pivot nord-català Ludovic Fàbregas (Montpeller) aterra aquest curs a Barcelona, tot i que de moment no està lligat fins a la temporada 2017/18.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)