Més esport

Els números ja surten

Bàsquet. Amb la continuïtat de Citylift com a patrocinador al costat de Spar, l’Uni s’assegura un pressupost similar al de la temporada 2016/17 que li ha de permetre lluitar pels títols FEB

Els dubtes que hi podia haver sobre els ingressos que podrà pressupostar l’Uni Girona per a la temporada 2017/18 van quedar dissipats ahir quan Citylift va fer saber al club que renovaria el seu contracte de patrocini i que ho faria pel mateix import que el curs passat. Això, la continuïtat de Spar com a patrocinador principal i la renovació de les aportacions institucionals (Ajuntament, Diputació i secretaria general de l’Esport) formen una base econòmica ja prou sòlida que es completa amb els ingressos –també importants, gairebé una quarta part del pressupost– que genera el departament comercial del club.

Els mateixos diners

Hores més tard de comunicar-ho a l’Uni, l’empresa d’ascensors va fer oficial el seu pla de patrocinis, que inclou també un altre equip de bàsquet, el CEB Girona, i el d’hoquei sobre patins del Girona CH. La decisió de Citylift s’ha anat allargant en el temps fins que s’ha resolt el seu compromís amb el Girona FC. El contracte de patrocini amb l’equip de l’LFP s’acabava ara i, amb l’equip a primera, s’ha decidit no renovar-lo. El seu import no repercutirà en els altres clubs inclosos en el pla de patrocinis de Citylift, i es destinarà a altres accions de màrqueting.

Cayetano Pérez, fundador de Citylift, vincula la continuïtat dels patrocinis al foment de la pràctica de l’esport de base: “D’una banda volem potenciar que es faci esport i de l’altra, que qui destaqui més pugui arribar a jugar en els primers equips.”

El copropietari de Citylift –des de l’any passat la finlandesa Kone és l’accionista majoritari de l’empresa gironina– és partidari, a més, d’evolucionar l’estructura d’ingressos de l’Uni per aconseguir que sigui menys dependent de les grans aportadors de diners, bé públics o bé privats. “Ja n’he parlat amb el club i podem millorar la situació actual.”

Amb la renovació de Citylift, el club té molt més clar de quina quantitat disposa per completar la plantilla amb una jugadora franquícia, que serà una alera. La substituta –per talent, preu i capacitat de ser diferencial– d’Ify Ibekwe. Si Citylift no hagués renovat el contracte el trasbals hauria estat important perquè el club hauria hagut de canviar de plans i renunciar a una jugadora de perfil alt. Renunciar a la competició europea no hauria estat viable perquè hauria comportat un descens en altres vies d’ingressos.

3
clubs
patrocinarà Citylift la temporada vinent: l’Uni i el CEB Girona (bàsquet) i el Girona CH (hoquei)

S’inscriuran en l’Eurocopa

Avui és la data límit que FIBA Europa dona als clubs amb dret a disputar competició europea perquè s’hi inscriguin. L’Uni té decidit que repetirà participació en l’Eurocopa, tot i que per mèrit esportiu tindria accés a una plaça en l’Eurolliga. Avui s’han de formalitzar les inscripcions, si bé el pagament dels drets de cada competició s’ha de fer abans del 23 de juny. Aquest pagament diferit donaria fins i tot hi hauria un cert marge per, un cop inscrit en l’Eurocopa, el club acabés sol·licitant (i pagant) els drets de l’Eurolliga, però tothom té assumit que això no passarà i que el pressupost disponible és més profitós en la segona competició europea. L’únic representant de la FEB a l’Eurolliga serà el Perfumerías Avenida.

Amb presència en l’europeu

L’Uni tindrà dues jugadores de la temporada 2017/18 en l’europeu que comença avui a la República Txeca. Són Shante Evans, alera pivot d’Eslovènia –acaba de rebre el passaport i s’hi estrena en aquest europeu–, i María Conde, que debuta amb la selecció espanyola absoluta. Però amb passat en l’equip gironí n’hi ha moltes més, com Artemis Spanou (Grècia) o Leo Rodríguez (Espanya). De l’equip campió de lliga hi ha Elina Babkina (Letònia) i el seleccionador montenegrí, Roberto Íñiguez. Rebeka Abramovic (Eslovènia) va estar menys d’una setmana en pretemporada a l’Uni (2015/16). Angelica Robinson (Montenegro) i Marta Xargay completen la nòmina de protagonistes de l’europeu que han tingut relació amb el club gironí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)