Ciclisme

Soler resisteix en la lluita pel podi

Ciclisme. El català ataca a Suïssa i ho acaba passant malament, però es manté entre els millors en la general

El vilanoví Marc Soler (Movistar) va cedir ahir en l’etapa reina alguns segons en la lluita pels primers llocs de la general de la volta a Suïssa però malgrat tot manté les seves esperances de ser per segona vegada en el podi d’una volta de l’UCI World Tour. El català, molt valent en el duríssim coll de l’Albula Pass, va acabar cedint en el perillós descens cap a la meta 18 segons respecte de Domenico Pozzovivo (AG2R), que és el nou líder gràcies a les bonificacions. Soler és ara a 35 segons de l’italià i a 22 del tercer, Steven Kruijswijk.

L’etapa, curta i amb desnivells constants, es va decidir a l’Albula Pass, a més de 2.300 metres. Els escapats no havien fet prou forat, però malgrat tot es van esforçar per mantenir viva la seva esperança. El que més lluny va arribar va ser Michael Woods (Cannondale). En el grup dels favorits Soler va aprofitar que tenia l’egarenc Antonio Pedrero en el grup dels escapats per atacar i enllaçar amb ell i buscar un atac sorpresa a 16 quilòmetres de l’arribada. Els seus rivals directes, malgrat tot, van reaccionar i van caçar-lo abans que Pozzovivo mostrés les seves qualitats d’escalador escapant en solitari. En el descens, xop, els favorits van haver de fer equilibris sobre la bicicleta i els que més van arriscar més segons van recuperar.

El vencedor del Giro, Tom Dumoulin (Sunweb), va abandonar per cansament.