Waterpolo

Waterpolo

“Em costa entendre-ho”

Nani Guiu admet que encara continua perplex pel seu comiat de la banqueta de l’equip femení després d’una dècada amb quatre copes d’Europa i molts èxits

El president Martí ho justifica com “un canvi de cicle”

Nani Guiu, un dels entrenadors catalans més llorejats de la història i dels que més triomfs internacionals ha col·leccionat els últims temps en qualsevol esport, es va acomiadar del CN Sabadell ahir, tres setmanes després que el club oficialitzés que David Palma el rellevaria. En l’acte hi va haver un consens absolut sobre l’excel·lència de la seva empremta i encara força incredulitat sobre la decisió de prescindir del tècnic que ha dirigit l’equip des del 2007.

El barceloní és el primer que continua perplex, sense entendre el perquè de la mesura que s’ha produït poques setmanes després d’haver culminat un altre curs rodó en què ha guanyat tots els títols estatals i el bronze a l’Eurolliga: “Segur que no ha estat una decisió fàcil de prendre. Em costa d’entendre-la, però com més aviat l’accepti, millor. Per mi, l’única raó vàlida és que volen un canvi. Podem discutir maneres i els perquès, tot i que no en trauríem l’entrellat.” I va reconèixer que la decisió l’havia rebut “inesperadament” mentre planificava la temporada i no va amagar “la decepció de no continuar”.

El president Claudi Martí, assegut al seu costat, va reiterar els arguments: “Hi ha una màxima que diu que si una cosa va bé no s’ha de tocar, però també n’hi ha una altra que diu que si vols que una cosa no acabi malament canvia-la abans. Volem fer un canvi de cicle i no pas perquè no funcioni. No ha estat una decisió improvisada, sinó meditada i entenc que el Nani no l’entengui.” La mesura s’emmarca en el pla Pedrera que ha impulsat el club i que pretén situar els esportistes joves a l’epicentre de les decisions de l’àrea esportiva i que persegueix que el 75% dels integrants dels equips absoluts d’aigua siguin esportistes formats al club, tal com va afegir-hi Martí.

Una raó que Guiu tampoc considera que hagi hagut de propiciar el seu comiat. “Els últims anys han pujat jugadores com ara Forca, Cordobés, Sánchez i Abellan. Fa dos anys vam guanyar la copa d’Europa amb vuit jugadores formades a casa”, va reivindicar.

Més enllà de l’intercanvi de parers sense convergència, Guiu es va mostrar convençut que l’equip continuarà a la primera línia Europea i que és el màxim candidat a guanyar la propera edició de l’Eurolliga perquè mantindrà bona part del bloc i s’hi afegirà Anni Espar. “Continuarà sent un equip molt potent amb dinàmiques assolides per tornar a guanyar”. Finalment, Guiu va tenir un agraïment “tant als treballadors que han fet que sempre tinguéssim les millors condicions per entrenar com a les grans jugadores que sempre han estat a l’alçada de les circumstàncies, i a les diverses juntes”.

Una dècada prodigiosa

En el balanç dels nou anys, nou mesos i nou dies que ha estat al capdavant del CN Sabadell, és més fàcil recordar els títols estatals que ha perdut que no pas els que ha guanyat. A nivell espanyol, només se li ha resistit la lliga del 2010 i la copa del 2016; la resta de competicions han acabat en forma de copa a les vitrines: nou lligues, nou copes de la reina, vuit supercopes i vuit copes Catalunya. Encara que per damunt de tot destaquen les quatre copes d’Europa i les tres supercopes d’Europa. Queda per a la història el rècord dels més de dos mil dies sense perdre cap partit en competicions espanyoles, és a dir, 159 victòries seguides que li van servir per guanyar 5 lligues, 5 copes i 6 supercopes impol·lutes. El tècnic va arribar en un club potent, però en una dècada “ens hem fet grans”.

EL LLEGAT DE GUIU EN XIFRES

41
Títols.
Quatre copes d’Europa, tres supercopes d’Europa, nou lligues, nou copes, vuit supercopes i vuit copes Catalunya ha guanyat Guiu a Sabadell.

LES FRASES

Per mi l’única raó vàlida és que volen un canvi. Podem discutir maneres i els perquès, però no en trauríem l’entrellat. Estic decebut
En perspectiva veurem que s’ha fet una cosa espectacular. Han estat deu anys molt macos
Nani Guiu
entrenador de waterpolo
Hi ha una màxima que diu que si una cosa va bé no s’ha de tocar, però n’hi ha una altra que diu que si vols que una cosa no acabi malament, canvia-la abans
Claudi Martí
president del cn sabadell
159
Triomfs
en competicions estatals va encadenar l’equip entre el maig del 2010 i l’abril del 2016 (136 partits de lliga, 17 de copa i 6 de supercopa).

“Encara puc aportar alguna cosa”

Nani Guiu va rebutjar l’oferta del CN Sabadell de continuar vinculat a l’entitat però desenvolupant funcions de direcció de gestió, però no relacionades estrictament amb l’esport de competició. El tècnic va admetre que no ha rebut ofertes, però que prefereix endinsar-se en un camí incert abans que acceptar funcions que no s’adiuen amb el seu perfil i que podrien no satisfer les seves motivacions: “És la millor decisió per a tots. Ara he de saber trobar el meu camí. He fet tota la vida d’entrenador i no ho dec fer malament: el currículum és el que és. Potser algú necessitarà els meus serveis i crec que encara puc aportar alguna cosa en aquest sentit.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)