Ciclisme

Spilak guanya a Suïssa i Soler es manté en el top 10

Ciclisme. L’eslovè va fer valer la seva diferència en una contrarellotge final que va ser dominada per l’australià del BMC Rohan Dennis

El ciclista eslovè Simon Spilak (Katuixa) no va fallar en la contrarellotge final de la Volta a Suïssa a Schaffhausen i va segellar el triomf a la general cedint només 4 segons contra el principal rival, Damiano Caruso (BMC). Per a l’equip de l’italià, però, no va ser un mal dia. L’australià Dennis va liderar el triplet de l’equip en l’exigent contrarellotge final repetint el triomf assolit en la primera etapa.

Amb un recorregut de 28,6 quilòmetres amb un petit coll de muntanya intercalat en la segona meitat calia veure el rendiment de Marc Soler (Movistar) després del desgast enorme que va tenir en les etapes de muntanya. Finalment el vilanoví va fer una contrarellotge a l’altura dels seus rivals en la general –7è a 58 segons de Dennis i només 7 de Spilak– i va mantenir el vuitè lloc a la general. És el seu segon top 10 en una volta per etapes a l’UCI World Tour després del tercer lloc en l’última Volta a Catalunya. Aquest cop Soler va guanyar-se per primera vegada la confiança de ser el líder d’un dels tres millors equips del món en una volta per etapes, fet que no passarà desapercebut als seus directors.

Abans del Tour de França Soler competirà en el campionat d’Espanya i després preparar la segona part de la temporada. En principi l’equip no el vol portar encara a la Vuelta a Espanya –tot just és el seu tercer any de professional– però si algun dels que s’hi postulen hi arriba en baixa forma el català hi podria debutar.

7a etapa (CRI)
1r. R. Dennis (BMC) 36:30
2n. S. Küng (BMC) a 0:29
3r. D. Caruso (BMC) a 0:47
4t. I. Izagirre (Bahrain) a 0:51
5è. S. Spilak (Katuixa) m.t.
6è. S. Kruijswijk (LottoNL) a 0:54
7è. M. Soler (Movistar) a 0:58
General
1r. S. Spilak (Katuixa) 28h37:11
2n. D. Caruso (BMC) a 0:48
3r. S. Kruijswijk (LottoNL) a 1:08
4t. D. Pozzovivo (AG2R) a 3:09
5è. R. Costa (UAE) a 3:51
6è. M. Frank (AG2R) a 4:00
7è. I. Izagirre (Bahrain) a 3:51
8è. M. Soler (Movistar) a 4:14
41è. A. Losada (Katuixa) a 45:52
57è. A. Pedrero (Movistar)) a 57:37
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)