Atletisme

Blake ensenya les urpes

Atletisme. El velocista signa un altre doblet en els campionats de Jamaica i baixa per primera vegada dels 20 segons en 200 m (19.97) des del 2012

Sense l’allargada ombra del seu company d’entrenaments Usain Bolt, Yohan Blake (1989) va completar amb la victòria en el doble hectòmetre un altre doblet en les proves de velocitat (100 i 200 m) dels campionats de Jamaica, que es van tancar ahir a Kingston. Blake ja havia signat el doblet el 2016, tot i que després no va poder oferir la seva millor versió en els Jocs Olímpics de Rio. El seu doblet més sonat, però, va ser el 2012, perquè el va segellar després de superar l’intocable llampec de Trelawny, que aquell cop va sucumbir a l’elèctrica gambada de la Bèstia. La doble bufetada de Blake a Kingston va servir perquè emergís el millor Bolt en els Jocs de Londres.

Blake, que ja havia guanyat els 100 m amb 9.90, va rematar la feina ahir en els 200 m després de trencar la barrera dels 200 m (19.97) per primer cop des del 2012. “Ara gaudeixo d’aquest èxit, però ja estic pensant a reprendre els entrenaments i continuar la preparació per al mundial”, va comentar el campió jamaicà, fent honor al sobrenom de la Bèstia, per la seva predisposició als entrenaments. Amb tot, Blake encara és molt lluny dels seus millors registres (9.69 el 2012 i 19.26 el 2011) amb els quals es va postular com l’hereu natural del millor velocista de tots els temps.

A Sacramento, en els campionats dels Estats Units, el títol de 200 m va ser per a Ameer Webb (20.09), que per una sola centèsima va relegar a l’última esperança nord-americana de l’esprint, Christian Coleman (20.10), al segon lloc. Coleman també es va haver de conformar dissabte amb el segon lloc en l’hectòmetre, rere el veterà Justin Gatlin. Tots dos van baixar dels 10 segons (9.95 i 9.98). Absent en els campionats jamaicans i coneixent les marques dels seus rivals, Bolt viatjarà cap a la República Txeca, on té previst fer el seu debut europeu en la Golden Spike d’Ostrava, dijous. El recordista mundial correrà en els 100 m. Bolt, que prepara el seu comiat de la competició per al mundial de Londres, també ha confirmat la presència en la Lliga del Diamant de Mònaco, el 21 de juliol.

Més enllà de la velocitat pura, on dissabte havia destacat Elaine Thompson en l’hectòmetre (10.71), a Kingston també va brillar un altre campió olímpic, l’especialista en 110 m tanques Omar McLeod (12.90), que va signar una nova plusmarca jamaicana i el cinquè millor registre de tots els temps.

ESTATS UNITS

A Sacramento, Ameer Webb (20.09) va superar Christian Coleman (20.10)

Sacsejada en els 400 m tanques

Pel nivell global de marques, la prova més valuosa del campionat van ser els 400 m tanques femenins. La campiona olímpica Dalilah Muhammad, amb 52.64, va liderar una cursa històrica, amb tres atletes per sota dels 53 segons i sis que van trencar la barrera dels 54 segons. De fet, les quatre primeres van córrer per sota del registre amb què Muhammad va conquerir l’or als Jocs de Rio (53.13). Darrere de la campiona, van creuar la meta Shamier Little (52.75) i Kori Carter (52.95), que es van guanyar el bitllet per al mundial, mentre que en van quedar fora Ashley Spencer (53.11), Georganne Moline (53.14) i Sydney McLaughlin (53.82). En els 110 m tanques, el plusmarquista Aries Merritt (12.80) va ocupar el segon lloc amb 13.31 i es va guanyar la plaça per al mundial de Londres, després que l’estiu del 2015 se li hagués de fer un trasplantament de ronyó. El títol va ser per a Aleec Harris (13.24).