Waterpolo

Leitón: “Ja no soc la nena que ningú coneixia el 2015”

Waterpolo. La jove boia de 17 anys –amb més responsabilitat per la baixa de Maica García– i les seves companyes tenen un test exigent avui contra la campiona olímpica: els Estats Units

L’absència de Maica García, una de les millors boies del món, ha obligat Miki Oca a retocar l’esquema de joc de la selecció espanyola, i la boia suplent, la jove Paula Leitón, a assumir algunes responsabilitats més exigents que les que li correspondrien per l’edat (17 anys). La terrassenca va protagonitzar un bon debut a Budapest i en el partit en què Espanya va vèncer Nova Zelanda (10-2) va ser la màxima golejadora amb tres gols, en tres llançaments, en els catorze minuts i mig que va estar a dins de l’aigua. Avui, però, la del CN Sabadell i les seves companyes tindran un duel compromès amb els Estats Units, el favorit per guanyar el mundial, en el segon partit del grup B (9.30 h).

Leitón, malgrat la joventut, ja té experiència amb la selecció espanyola en competicions de màxim nivell. Va ser la novetat en la convocatòria del mundial de Kazan del 2015, on va competir amb només quinze anys. “Va ser una gran sorpresa. Era la petita. Havia anat a les convocatòries amb la intenció d’aprendre d’algunes de les millors jugadores del món, però no em podia imaginar que acabaria entre les tretze convocades”, recorda Leitón. Han passat dos anys i la vallesana ha tingut el privilegi d’estrenar-se en uns Jocs Olímpics, però hi ha alguna cosa que no ha canviat: “Tinc disset anys, encara no tinc ni la majoria d’edat i continuo sent la més petita.” En canvi, d’altres sí que han variat significativament. “Tinc més responsabilitat. Abans era la segona boia i ara em tocarà fer part del treball de la Maica”, reconeix. En els dos últims anys també ha evolucionat: “Soc més madura. Penso més en el waterpolo. M’hi dedico molt i soc més conscient d’on soc. Abans feia waterpolo i ara jugo per un club i tot gira al voltant del waterpolo.”

Leitón, a part d’acumular experiència en competicions del màxim nivell amb la selecció espanyola, ha progressat a les files del CN Sabadell, un dels millors equips d’Europa i el dominador absolut de les competicions estatals. “El canvi amb el Sabadell ha estat brutal perquè m’he pogut entrenar cada dia amb la major part de la selecció espanyola. He millorat visió de joc i moltes altres coses. Abans coincidia amb la Maica i em sobtava, i ara compartim club.” Leitón també ha estat clau en els èxits en categories inferiors de la selecció espanyola, que va ser segona del món i d’Europa. “Hi ha un bloc de jugadores que pugem amb ganes d’aprendre, però també d’aportar coses positives. Hem crescut veient aquest equip. Eren les ídols i ara podem aprendre d’elles”, diu la boia de 187 cm i 100 kg.

La dificultat de Leitón és doble: fer-se valer malgrat la joventut i en una de les posicions més complexes. “La boia és la peça bàsica de l’estructura, si la treus cau. El joc se centra en la boia. És una posició en què t’has de guanyar el respecte.” Però afronta el repte amb valentia: “Ja no soc la nena que ningú coneixia el 2015.”

LA XIFRA

3
gols.
Leitón va ser la màxima golejadora en el partit contra Nova Zelanda, amb un 100% d’efectivitat en 14 minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)