Atletisme

Mullera encara no sap si podrà anar a l’estatal

Atletisme. Va sol·licitar una invitació a la federació, però ahir a la tarda encara no havia rebut resposta. No apareix en la llista d’inscrits provisional

Àngel Mullera encara no sap si aquest cap de setmana podrà competir en els 3.000 m obstacles del campionat d’Espanya d’atletisme, que es disputarà a l’estadi Serrahima de Barcelona. L’atleta de Lloret de Mar no ha rebut, de moment, cap invitació per participar-hi i poder aspirar a classificar-se per al mundial de Londres. Dimarts, en la primera prova després de la sanció de dos anys, va aconseguir la mínima per al mundial (8:32), però va ser fora de la data límit per classificar-se per a l’estatal, que és la competició en la qual els atletes que tenen la mínima per a Londres –set, sense Mullera– es jugaran les places per anar-hi. L’única sortida possible per a Mullera és rebre una invitació per al campionat d’Espanya. L’atleta va tramitar la sol·licitud d’aquesta invitació, però la federació espanyola encara no li havia donat ahir cap resposta. A la tarda es va fer pública en el lloc web de la federació la llista d’inscrits provisional, però el nom de Mullera no hi figurava.

Aquest contratemps ha estat del tot imprevist per a l’atleta del Lloret-la Selva. La sanció de Mullera acabava diumenge passat, data límit per aconseguir la classificació per a l’estatal. El seu club va muntar el Gran Premi Consell Comarcal de la Selva amb l’únic objectiu que pogués aconseguir la mínima per a l’estatal (8:45) i, de passada, la mínima per al mundial. La tramitació de la seva llicència, no obstant això, es va demorar fins l’endemà, dilluns, i això va fer anar en orris les seves previsions.

El Lloret-la Selva va actuar amb celeritat i va organitzar un control per a l’endemà mateix. Mullera encara tenia l’oportunitat de fer la mínima per al mundial, tot i que ja fora de la data límit per classificar-se per al campionat d’Espanya. El selvatà va córrer la prova i va aconseguir un temps de 8:30.43. En la consecució de les dues mínimes el van ajudar Jonathan Romeo –que té plaça assegurada per a l’estatal– i Edgar Sumskis, que li van fer de llebre. Tot el que depenia només d’ell ho tenia ja a la seva mà.

Mullera continuava ahir confiat que finalment rebrà una invitació per a l’estatal. L’atleta assenyalava que un dels setze inscrits no té la mínima per disputar-lo –Alexis Rodríguez (8:45.72)– i que un altre –Antonio Abadía– ni tan sols té marca. Ahir a la tarda va parlar més d’un cop amb el seleccionador espanyol, que li va dir que la decisió depèn del director tècnic, Ramon Cid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)