Natació

Triplet de Zamorano i títol per a Puig i el CN Sabadell

Natació. La jove barcelonina va vèncer en els 400 estils, els 100 esquena i en el 4x200 lliure amb el Sant Andreu al campionat d’Espanya, a Terrassa

La barcelonina Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu) va ser la protagonista de la segona jornada del campionat d’Espanya de natació que es disputa a les instal·lacions del CN Terrassa. La jove nedadora de 19 anys va culminar l’actuació d’ahir amb dos títols individuals i un tercer col·lectiu en formar part del relleu andreuenc.

Poc més de mitja hora van separar les victòries de Zamorano. Primer va ser la més ràpida en els 400 estils, en una prova en què té els rècords de 16 i 17 anys, i va avantatjar la seva companya d’equip, Jessica Vall, amb quatre segons. I sense pràcticament temps per rescabalar-se, va tornar a l’aigua per proclamar-se campiona d’Espanya dels 200 esquena, una altra de les especialitats de la mundialista. Finalment, va rubricar l’actuació en l’última prova de la tarda, el 4x200 lliure, juntament amb Lidon Muñoz, Marta González i Ana Alonso. Van signar un temps de 8:12.35 i van batre el rècord del campionat que fins ahir posseïa el CN Sabadell.

Un altre dels protagonistes de la tarda va ser el local Albert Puig (CN Terrassa), que es va embutxacar el títol espanyol dels 100 esquena (56.12) davant del seu públic. La recol·lecta catalana masculina es va completar amb el relleu del CN Sabadell (Marc Sánchez, Joan Casanovas, Marc Vivas i Miguel Duran), que es va imposar en el 4x200 lliure al Canoe, mentre que el Sant Andreu va acabar tercer.

També va tenir un paper destacat el nedador mallorquí Joan Lluís Pons (CN Palma), en vèncer en els 400 estils amb un temps de 4:16.25, que li va permetre batre el rècord del campionat que Alejandro García va establir el 2014 (4:16.61).

Belmonte inicia la copa del món amb dos podis

Mireia Belmonte es va estrenar a la primera cita de la copa del món a Moscou amb una segona posició en els 400 lliure. La badalonina va completar la prova amb un temps de 3:58.24 i només la va superar la nedadora italiana Federica Pellegrini (3:57.80). A continuació es va haver de conformar amb la tercera posició en els 200 papallona (2:05.75), la prova que li va donar l’or mundial, per darrere de l’alemanya Franziska Hentke (2:03.43) i l’hongaresa Katinka Hosszú (2:05.36).

La campiona del món dels 200 papallona a Budapest i subcampiona dels 1.500 lliure i 400 estils tornarà a competir avui en la prova dels 800 lliure. Després de la cita russa té previst disputar les dues següents proves de la copa del món que s’han des celebrar a Berlín i a Eindhoven. Enguany, la copa del món ha sofert canvis i els nedadors només poden participar en quatre proves individuals en cada una de les etapes del circuit i en un màxim de 25 al llarg de les nou etapes de la copa del món.