Natació

Belmonte no para

Natació. Va guanyar els 800 m lliure a Moscou i va tancar la primera prova de la copa del món amb tres medalles

Mireia Belmonte continua acaparant èxits i ahir es va penjar la medalla d’or en els 800 m lliure en la jornada final de la primera prova de la copa del món a Moscou. La badalonina va cobrir la distància amb un registre de 8:07.10, molt per damunt de la seva millor marca personal i rècord del món en piscina curta (7:59.34), però suficient per avantatjar en gairebé dotze segons la segona classificada, la txeca Kristel Köbrich (8:18.88). Emma Robinson, de Nova Zelanda, va ser tercera (8:21.58).

D’aquesta manera, la triple medallista mundial completa la cita a Moscou amb la plata en els 400 m lliure, el bronze en els 200 m papallona i el triomf d’ahir. Ara té previst disputar les dues següents etapes del circuit que s’han de disputar a Berlín (6-7 d’agost) i Eindhoven (11-12 d’agost).

La protagonista de la cita va ser la sueca Sarah Sjöström, millor nedadora en el mundial de Budapest, que ahir va tornar a batre un rècord del món després de fer-ho dimecres en els 50 lliure. Va millorar el registre mundial dels 100 m lliure en piscina curta (50.77) i va superar els 50.91 de l’australiana Cate Campbell. La sueca està en un moment dolç. Va sortir del mundial de Budapest amb els rècords dels 50 i 100 m lliure i ara acumula quatre rècords mundials en piscina de 50 i quatre en la de 25. És la nedadora amb més rècords individuals.

Rècords de Vall i del Sant Andreu

Jessica Vall (Sant Andreu) va superar Marina Garcia (Mediterrani) en els 100 m braça en la prova més destacada de la tercera jornada del campionat d’Espanya de natació. A més, l’andreuenca va establir un nou rècord del campionat (1:07.11), millorant els 1:07.70, precisament de Garcia, que ahir també s’hauria superat ja que va cobrir l’hectòmetre amb un temps de 1:07.54.

La conquesta catalana es va completar amb el triomf del Sant Andreu (Marta González, Lidón Muñoz, Ana Alonso i Àfrica Zamorano) en els 4x100 lliure. Les andreuenques van batre el rècord d’Espanya de clubs: 3:43.66.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)