Handbol

Handbol

Els nous de la classe

Alexis Borges, Jure Dolenec i Yanis Lenne es presenten en societat al Palau Blaugrana amb l’objectiu comú de guanyar-ho tot amb el Barça i amb la voluntat de rendir el màxim en un club on no valen les mitges tintes

Tot i la sensació d’aterratge forçós que fa el fet de no parlar un idioma, Alexis Borges, Jure Dolenec i Yanis Lenne saben on arriben. “Des de ben petit que segueixo l’equip de futbol i sempre he estat aficionat del Barça”, va admetre Dolenec. “Al Barça només tens l’objectiu de guanyar totes les competicions que disputes”, van coincidir els tres. La resposta va agradar al mànager esportiu de la secció, David Barrufet, que no creu en temporades de transició per molts canvis i rejoveniment de plantilla que s’estigui fent,

Borges, Dolenec i Lenne, presentats en societat ahir al Palau Blaugrana, seran peces importants la temporada vinent per al Barça de Xavi Pascual. Tindrà un bon desafiament davant seu el jove francès Yanis Lenne, que tot just arriba a Barcelona després de guanyar el bronze en el mundial júnior. L’extrem dret, de 21 anys, compartirà posició amb el capità Victor Tomàs i amb el jove del filial Aleix Gómez. “Ja he parlat amb el Victor i crec que farem una bona associació, ens hem entès bé”, va explicar Lenne, que arriba al Palau procedent del Selestad francès. “És la primera vegada que surto de França i fa respecte, però tinc experiència en una bona lliga i amb la selecció”, va dir.

Més nom té Jure Dolenec, que arriba procedent del Montpeller. El lateral eslovè considera que “està preparat per al desafiament”, i afirma que “l’equip l’ha rebut molt bé”. Dolenec vestirà la samarreta blaugrana les cinc temporades vinents i, tot i que arriba procedent d’un club potent, l’ha sorprès tot el que envolta el club. “Hi ha una professionalitat extrema”, va destacar Lenne. “Estic vivint una cosa molt diferent de tot el que he viscut abans en el món de l’handbol”, va analitzar el pivot Alexis Borges. D’origen cubà i amb nacionalitat portuguesa, Borges agrada per la seva versatilitat. “La temporada passada vam tenir problemes defensius en aquesta posició i volíem reforçar-la. A més, l’Alexis té la capacitat de defensar i atacar, i això et dona molta velocitat en la transició”, va analitzar Barrufet. L’exjugador del Porto arriba cedit amb opció de compra per dues temporades. El seu rendiment, el curs dels altres dos pivots –Syprzak i Sorhaindo– i l’arribada del francès Ludovic Fàbregas marcarà el futur.

Plantilla tancada?

“Estem atents a alguna oportunitat de mercat”, va dir Barrufet, que no va donar la plantilla per tancada. Va assegurar que la baixa a darrera hora de Filip Jícha ha trastocat una mica els plans “perquè és una fitxa menys”. Tot i que plana el nom de Palmarsson per cobrir la baixa, Barrufet no va voler avançar res. “És jugador del Vézprem i té contracte per un any més, no tenim res a veure amb el fet que no s’hagi presentat als entrenaments”, va dir del jugador islandès, que, si no hi ha moviments de darrera hora, serà blaugrana la temporada vinent.

LES FRASES

Des de ben petit seguia l’equip de futbol i sempre he estat aficionat del Barça
Jure Dolenec
Nou jugador del barça lassa
He parlat amb Victor Tomàs i crec que farem una bona associació. Estic preparat
Yanis Lenne
Nou jugador del barça lassa

Una pretemporada de nivell

El Barça jugarà el seu primer partit aquest diumenge a Colònia, contra el Kiel. Tot seguit, l’expedició blaugrana viatjarà a Bucarest, on farà una estada fins al dia 18 que d’acabarà amb un amistós contra el Bucarest, equip dirigit per l’extècnic del Bordils Pau Campos. L’equip s’exercitarà al Palau fins a la darrera setmana d’agost, en què viatjarà a Qatar per disputar el mundial de clubs, la Super Globe. Ho farà el 25 d’agost, en els quarts de final, contra l’Espérance Sportive de Tunísia. El debut en competició estatal serà en la copa Asobal, a Ciudad Real el 3 de setembre. El rival serà el BM Logronyo. Abans de començar la lliga, els blaugrana encara disputaran la supercopa de Catalunya: el 6 de setembre jugaran la semifinal a la pista del Sant Esteve Sesrovires. Serà el cap de setmana següent –9 i 10 de setembre– quan el Barça començarà l’Asobal a casa contra el Port Sagunt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)