Atletisme

atletisme

Adel reforça la candidatura

Atletisme. El palamosí va ser segon en la darrera cursa de Mo Farah, en una pista britànica en els 3.000 de la Lliga del Diamant de Birmingham, el mateix resultat que en la cursa de París

La primera cita atlètica després del mundial de Londres, la Lliga del Diamant de Birmingham va servir ahir per a dues coses en la cursa que tancava el programa; que no compta per a la lliga però que està sent la prova estrella en moltes reunions. Perquè Mo Farah guanyés la seva darrera cursa en pista en territori britànic –el seu comiat del tartà és dijous a Zurich–. I perquè Adel Mechaal afegís un nou argument a la seva candidatura a rellevar el dominador del fons i mig fons la darrera dècada. La va presentar en la cita del Diamant a París, el juliol, en els 3.000. I el palamosí, quart en l’últim mundial en els 1.500, la va reforçar ahir.

Marcatge

Adel Mechaal, que va córrer amb una inscripció al braç esquerre en record de les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils, va marcar de prop Mo Farah. Com sempre, el britànic es va situar darrere de tot a l’inici. Adel va aguantar-hi una volta, a la cua. De seguida va anar escalant posicions, mentre les llebres marcaven el pas per volta en 1:01 i 2. Fins que l’or en deu mil i plata en cinc a Londres, quart per darrere, va pujar fins a la sisena posició. Llavors, i ja sense la primera llebre (2:33.11 en el primer mil), el palamosí va començar el marcatge a l’home. El kenyà David Kiplangat semblava estar disposat a seguir la mateixa tàctica i això va obligar Adel a córrer més d’una volta pel segon carrer. Amb 5:10.75 en el segon mil i sense l’altra llebre, Farah es va posar al davant i el pas per volta ja era inferior al minut. Amb la campana, Mechaal era quart. Va pujar un lloc i en el revolt previ a la contrameta, segon. Farah va fer un canvi per fer els seus darrers 100 metres sol, amb el palamosí defensant el lloc de privilegi amb solvència sobre Kiplangat.

Se l’endú a casa

Essa Mutaz Barshim va fer aixecar el públic de l’estadi amb el seu darrer salt, quan ja tenia lligat el triomf en el salt d’alçada i va fer l’intent als 2,40. Millor marca de l’any i rècord del míting, incloent-hi jutges i rivals, va esclatar d’alegria mentre el qatarià, que ha anunciat la seva intenció de superar els 2,45 de Javier Sotomayor, agafava el llistó per endur-se’l a casa. El mateix Barshim havia fet 2,38 m aquest any en la reunió d’Oslo, mentre la mateixa marca era la millor que s’havia vist a Birmingham el 2014 gràcies a l’ucraïnès Bohdan Bondarenko.

Més enllà del salt, el triomf del turc Ramil Guliyev en els 200 després del seu or en el mundial o el de la jamaicana Elaine Thompson en els 100 després d’haver quedat fora del podi a Londres van ser les notes destacades de la dotzena reunió de la Lliga del Diamant, que es reprendrà aquest dijous que ve a Zuric.

Segona presència de Guerrero a la Lliga del Diamant

Esther Guerrero va córrer la seva segona cursa en la Lliga del Diamant. La banyolina va aconseguir la marca mínima per córrer el seu segon mundial a l’aire lliure, precisament a Londres, en el seu debut a la prestigiosa competició quan va fer la seva millor marca personal (2:00.96). Guerrero encara va rebaixar després la seva MMP a Madrid (2:00.77) abans d’acudir a la cita mundialista i un cop aconseguit el seu tercer títol estatal seguit. Al campionat del món no va superar la primera ronda com a Pequín, fa dos anys, després del 2:02.22 en una cursa lenta (2:02.64 en el debut a la Xina). Ahir, a Birmingham va ser novena –desena a Londres– amb 2:03.26 després de mostrar-se afortunada per disputar aquestes curses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)