Atletisme

Atletisme

La cursa de l’estiu

Atletisme. El 5.000 de la Lliga del Diamant de Zuric significa el comiat de les pistes de Mo Farah, amb la presència del seu botxí en el mundial, l’etíop Muktar Edris, i d’Adel Mechaal

Estadi Letzigrund, avui a les 21.14 h, 5.000 metres de la Weltklasse Zürich, reunió de la Lliga del Diamant. El tret de sortida de la cursa de l’estiu obre aquest vespre la darrera cursa de Mo Farah en pista, abans del salt a l’asfalt del sis vegades campió olímpic. És la darrera prova del calendari del diamant abans de la final de Brussel·les de l’1 de setembre, tot just onze dies després que s’abaixés el teló del Mundial de Londres. A Suïssa, hi competeixen 17 campions del món a la capital britànica. Dos centraran les mirades a un quart de deu perquè Farah té l’oportunitat de reclamar justícia al seu botxí en els 5.000, l’etíop Muktar Edris.

Invencible?

L’estadi olímpic de Londres va quedar glaçat quan Edris va posar fi a la ratxa triomfal de Mo Farah en les proves de fons dels grans esdeveniments atlètics, els mundials i els Jocs. El també etíop Ibrahim Jeilan havia estat el darrer a guanyar el britànic, en el campionat del món a Daegu, llavors en la distància dels 10.000 m. Els campionats del món de Moscou (2013) i Pequín (15) i els Jocs de Londres (12) i Rio l’estiu passat van tenir el mateix vencedor en les curses de 5 i 10 quilòmetres, Mo Farah. El focus d’interès, per si no fos suficient la reedició del duel entre Muktar Edris –13:32.79 en l’antecedent a Londres– i el múltiple campió –13:33.22–, puja d’intensitat amb la presència d’Adel Mechaal. Quart a Londres en 1.500 m l’endemà que els etíops evitessin que Farah posés el colofó, el palamosí es defensa bé en la distància de la qual és campió estatal i subcampió d’Europa l’estiu passat a Amsterdam en el frenètic final amb Illias Fifa. La seva millor marca també és de l’estiu passat (13:15.40), abans de l’incident previ als Jocs que va fer trontollar la seva carrera esportiva. En aquesta Lliga del Diamant Adel ja ha estat segon darrere Farah, en els 3.000 de París i Birmingham.

La reunió, cara a cara

A més de la cursa de l’estiu, la dotzena prova del Diamant ofereix un bon grapat de duels. En el 200 femenins la campiona olímpica, Elaine Thompson (Jamaica), i la campiona del món i plata a Rio, Dafne Schippers (Alemanya), es veuran les cares, també amb Shaunae Miller-Uibo (Bahamas), or en 400 fa un any. També hi ha competència entre campions del món i olímpics en javelina, amb els alemanys Johannes Vetter i Thomas Röhler, segona i tercera millor marca de tots els temps. Un escenari calcat al de la txeca Barbora Spotakova i la croata Sara Kolak, que la va sorprendre a Rio privant-la de la glòria olímpica. El noruec Karsten Warholm també té una revàlida en els 400 amb l’or a Rio, Kerron Clement (EUA). Com Emma Coburn (EUA)amb Ruth Jebet (Bahrain) en els 3.000 obstacles. Yulimar Rojas (Veneçuela) i Caterine Ibargüen (Colòmbia) en triple salt i Lijiao Gong (Xina) i Michelle Carter (EUA) en pes són altres duels previstos entre campiones del món.

Dafne Schippers (Holanda) 200 m
Caster Semenya (RSA) 800 m
Sally Pearson (Austràlia) 100 m tanques
Emma Coburn (EUA) 3.000 m obstacles
Yulimar Rojas (Veneçuela) triple salt
Katerina Stefanidi (Alemanya) salt perxa (*)
Lijiao Gong (Xina) pes
Barbora Spotakova (Rep. Txeca) javelina
Justin Gatlin (EUA) 100 m
Elijah Motonei Manangoi (Kenya) 1.500 m
Muktar Edris (Etiòpia) 5.000 m
Mo Farah (GBR) 10.000 m (**)
Larsten Warholm (Noruega) 400 m tanques
Mutaz Essa Barshim (Qatar) salt alçada
Sam Kendricks (EUA) salt perxa
Luvo Manyonga (RSA) salt longitud
Johannes Vetter (Alemanya) javelina (*) el concurs es va disputar ahir (**) campió en 10.000, fa el 5.000

Lavillenie aspira al seu vuitè diamant

Renaud Lavillenie aspira a guanyar el seu vuitè diamant consecutiu en perxa. El saltador francès és l’únic atleta que l’ha aconseguit en els set anys de la Lliga del Diamant. Aquesta temporada, però, no ha guanyat cap de les cinc proves d’aquesta competició en les quals ha participat –ha fet tres segons llocs, un tercer lloc i un cinquè lloc– i tindrà l’objectiu de superar el nord-americà Sam Kendricks, recent campió mundial i invicte encara enguany en les deu proves que ha disputat. Kendricks, que també té la millor marca de l’any (6,00 m), ha participat en quatre proves de la Lliga del Diamant i té 32 punts en la classificació, només un punt més que el seu rival francès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)