Esports de muntanya

Podi català a la Matterhorn

Curses de muntanya. Regna Debats, Laia Andreu i Sheila Avilés ocupen els tres primers llocs en la tradicional prova suïssa (49 km) de la copa del món

Les corredores Regna Debats (Tuga), Laia Andreu (UE Vic) i Sheila Avilés (Buff) van completar un podi català en la Matterhorn Ultraks, prova de la copa del món de curses de muntanya que es va fer el cap de setmana a Suïssa.

La prova tenia un recorregut circular de 49 km amb un desnivell acumulat de 3.600 m amb la referència constant del clàssic cim del Matterhorn. Debats, de nacionalitat holandesa, fa anys que resideix a Catalunya i també és especialista en raquetes de neu. Andreu, que competia amb la selecció nacional catalana, va mostrar el seu nivell cada vegada més alt en aquesta disciplina i la igualadina Avilés, que ve de l’atletisme –fins i tot havia fet javelina, va demostrar que el triomf a la Skyrace Comapedrosa davant Laura Orgué no va ser casualitat.

En la categoria masculina Eugeni Gil (La Molina), també amb la samarreta de la selecció, va ser segon i es manté en la lluita per acabar en el top ten de la general, liderada per l’italià Marco de Gasperi, vencedor a la Matterhorn. Pere Aurell (Chemo-Tuga) va ser dotzè i Albert Pujol (CE Taradell), també component de la selecció, va ser 15è.