Tennis

Concentració i solvència

Tennis. Garbiñe Muguruza s’estrena en el US Open amb una victòria fàcil contra Varvara Leptxenko per 6-0 i 6-3. En la jornada d’avui entraran en joc Rafa Nadal i Roger Federer

Sabia que jugava el primer partit del primer dia del US Open a la pista central Arthur Ashe i no va deixar res a la improvisació. Garbiñe Muguruza va sortir a jugar contra la nord-americana Varvara Leptxenko molt concentrada i serena, i va aconseguir la victòria per 6-0 i 6-3 en només una hora i tres minuts. La catalana d’origen veneçolà, tercera cap de sèrie, era molt conscient que el US Open és un torneig que mai li ha provat, i des de la primera bola en joc va buscar imposar la seva superioritat. En el primer set va trencar tres cops el servei de la seva rival i es va imposar per 6-0 en 21 minuts. En el segon, Leptxenco, de 31 anys i 64a del món, va millorar el seu joc i va arriscar una mica més. Quan Muguruza li va trencar el servei en el sisè joc va reaccionar i en el següent va aconseguir el break per seguir dins del partit. La tercera favorita tenia assumit que la reacció de la nord-americana podia arribar, i no es va inquietar. En el següent joc va tornar a trencar el servei de Leptxenko, i amb el seu servei va guanyar el set per 6-3 i es va classificar per a la segona eliminatòria.

Garbiñe Muguruza ha disputat en quatre ocasions el Grand Slam nord-americà i mai ha pogut guanyar dos partits seguits i superar la segona eliminatòria. En la seva primera aparició a Nova York, l’any 2012, va perdre en el seu debut i quan hi va tornar, el 2014, també va caure en el seu primer partit. Fa dos anys i en l’edició de l’any passat va guanyar en l’estrena, però en la segona eliminatòria va ser derrotada. La rival de la catalana en el segon partit del US Open serà la xinesa Ying-Ying Duan, 92a del rànquing mundial, que va guanyar la nord-americana Claire Liu, que va sortir de la fase prèvia (295a del món) per 7-6 (8) i 7-6 (3). En altres partits del quadre femení, la sèrbia Aleksandra Krunic va sorprendre la setena favorita, la britànica Johanna Konta, i la va eliminar en el primer partit per un 4-6, 6-3 i 6-4. La txeca Petra Kvitova, tretzena favorita, va derrotar per un doble 7-5 la sèrbia Jelena Jankovic.

Debut dels favorits

En la jornada d’avui debutaran en el Grand Slam dels EUA els dos grans favorits del quadre masculí, Rafael Nadal i Roger Federer. El manacorí, primer cap de sèrie, jugarà en el tercer torn de la pista central Arthur Ashe contra el serbi Dusan Lajovic –85è del rànquing mundial–, mentre que el suís, tercer favorit, jugarà a la mateixa pista en la jornada de tarda –el cinquè torn–, contra el nord-americà Frances Tiafoe, 70 del món.

GARBIÑE MUGURUZA

“Aquest torneig no em prova gens i em prenc cada partit com una final”

David Ferrer queda eliminat tot just començar

David Ferrer va caure en el seu primer partit del US Open contra Mikhaïl Kukuixkin per 4-6, 6-3, 6-2 i 6-1. El de Xàbia, vint-i-unè cap de sèrie, va ser superat pel kazakh en dues hores i quaranta-tres minuts. També es va acomiadar en el primer partit el murcià Nicolás Almagro, que va ser derrotat en el seu debut pel nord-americà Steve Johnson per 6-4, 7-6 (2) i 7-6 (5) en dues hores i vint-i-un minuts. L’asturià Pablo Carreño, dotzè cap de sèrie, va estar més afortunat i va guanyar en el seu debut en superar el nord-americà Evan King per 6-3, 6-3 i 7-6 (5) en dues hores. En aquesta primera jornada del darrer Grand Slam de la temporada, dos dels deu primers caps de sèrie van necessitar quatre sets per seguir endavant. El cinquè favorit, el croat Marin Cilic, va guanyar el nord-americà Tennys Sandgren per 6-4, 6-3, 3-6 i 6-3, mentre que el desè cap de sèrie, el nord-americà John Isner, va vèncer el francès Pierre-Hugues Herbert per 6-1, 6-3, 4-6 i 6-3.