Tennis

Tennis

Open dels EUA

El primer set és la clau

Tennis. Rafael Nadal va debutar en el US Open derrotant en tres sets Lajovic, mentre que Albert Ramos va necessitar gairebé cinc hores per guanyar Istomin en la seva estrena

El debut de Rafael Nadal en el US Open va finalitzar amb una victòria en tres sets, però el manacorí va haver de treballar molt en el primer per encarrilar la victòria contra el serbi Dusan Lajovic. El primer cap de sèrie va acabar guanyant per 7-6 (6), 6-2 i 6-2, en un dia marcat per la pluja, per la qual es va haver de suspendre pràcticament tota la jornada excepte els partits que es van jugar a la pista central Arthur Ashe, que és coberta.

Rafael Nadal va haver de treballar molt per imposar-se en el primer set, que es va decidir en el tie-break i va durar una hora i quatre minuts. El manacorí va començar guanyant el primer joc en blanc, però en el tercer Dusan Lajovic li va trencar el servei i es va avançar. El manacorí estava fent massa errades, mentre que el serbi lluitava molt i aconseguia bons punts, i es va mantenir amb avantatge (4-5). En el desè joc, Lajovic va servir per guanyar el primer set i llavors va aparèixer el millor Nadal per fer el seu primer break i tornar a anivellar el set (5-5). Cada un va guanyar el seu servei i es va arribar al tie-break, en què el manacorí es va emportar el primer parcial.

El segon set va ser una conseqüència del que havia passat en el primer. Lajovic va notar haver estat a punt de guanyar un parcial al número u del món i va cedir els seus dos primers serveis, i Nadal va començar a funcionar i es va imposar per 6-2. En el tercer i definitiu, pràcticament es va repetir la mateixa història i el manacorí es va imposar pel mateix resultat i va tancar el partit en dues hores i setze minuts. El rival de Nadal en la segona eliminatòria sortirà del partit entre el japonès Taro Daniel i el nord-americà Tommy Paul, que no va ni començar la jornada d’ahir per culpa de la pluja.

Ramos, de matinada

Els protagonistes del partit més llarg de la jornada inaugural –la matinada de dilluns a dimarts–, van ser el mataroní Albert Ramos i l’uzbek Denis Istomin, que van estar gairebé cinc hores (4h55) a la pista número 9 del USTA Billie Jean King National Tennis Center de Nova York. La victòria i la classificació per a la segona eliminatòria va ser per al català, vintè favorit, que va guanyar en cinc sets per 4-6, 7-6 (4), 7-5, 6-7 (3) i 7-5. L’enfrontament va ser molt disputat i amb alternatives, i en el cinquè set un únic trencament de servei del mataroní li va acabar donant la victòria. El proper rival d’Albert Ramos serà el francès Nicolás Mahut, que també va necessitar cinc sets per eliminar l’hongarès Marlon Fucsovics per 6-2, 2-6, 6-4, 2-6 i 7-6 (3), però ho va fer en només tres hores i vint-i-dos minuts.

L’alemany Alexander Zverev, el quart favorit del torneig i la revelació d’aquesta temporada, va debutar amb un triomf contra Darian King, de Barbados per 7-6 (9), 7-5 i 6-4.

ALBERT RAMOS

“Ha estat un partit molt dur. El cinquè set ha estat molt complicat”

Xaràpova venç la segona favorita, Halep

La primera gran sorpresa del US Open va arribar en la primera jornada, amb la victòria de la russa Maria Xaràpova contra la segona favorita del torneig, la romanesa Simona Halep, per 6-4, 4-6 i 6-3. Xaràpova tornava a jugar un Grand Slam després de quinze mesos de suspensió per dopatge, i va rebre una invitació per ser present a Nova York. Per a Halep va ser un cop dur, ja que era una de les vuit jugadores que aspiraven a situar-se en el primer lloc del rànquing mundial femení un cop finalitzi el torneig. La cap de sèrie número u, la txeca Karolina Pliskova, sí que va complir amb el que s’esperava d’ella i va debutar guanyant la polonesa Magda Linette per 6-2 i 6-1. Qui no va estar gens encertada en el primer partit va ser la campiona de l’any passat, l’alemanya Angelique Kerber. que va caure derrotada. La japonesa Naomi Osaka va guanyar per 6-3 i 6-1 i va impedir a la tennista alemanya que defensés el seu títol. La canària Carla Suárez va debutar en la primera jornada i va guanyar el primer partit contra la turca Ipek Soylu per 6-4 i 6-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)