Handbol

Handbol

El Barça, més rodat

El conjunt blaugrana guanya la supercopa Asobal contra la Rioja i després de la Super Globe segella el segon títol en una setmana

L’equip català es va mostrar molt superior contra un rival amb moltes cares noves

barça lassa 31 logronyo 25

FC BARCELONA LASSA:Gonzalo (2), Rivera (4, 3 p.), Entrerríos (3), N’Guessan (6), Syprzak (2), Mem (4), Tomás (4) –equip inicial–, Ristovski (p.s.), Viran, Sorhaindo, Borges (1), Ariño, Dolenec (1), Lenne, Aleix Gómez (2) i Jallouz (2).BM LOGRONYO LA RIOJA:Kupra (p), Sánchez Migallón (1), Chiuffa (1), Garabaya (1), Lazar (1), Del Arco (2), Garciandia (3), Aginagalde (ps), Montoro (5), Kusan (6), Castro (2), Muñoz (2, 1 p.), Paredes, Ángel Fernández (1) i Cadarso.PARCIALS:3-2, 7-4, 10-7, 13-9, 15-9, 17-11; 19-12, 22-13, 24-15, 27-20, 30-23 i 31-25.ÀRBITRES:Álvarez i Bustamante. Exclusions: Mem (9’), per part del Barça.PÚBLIC:uns 3.500 espectadors.COMENTARI:els jugadors del Logronyo van fer el passadís als del Barça en reconeixement al seu títol de la Super Globe.

Més rodat i conjuntat que la Rioja, el Barça Lassa va mantenir la seva jerarquia en la supercopa Asobal i va allargar la dinàmica guanyadora d’un inici de temporada per emmarcar, amb dos títols –dilluns havia segellat el de la Super Globe a Doha– en menys d’una setmana. Dos títols d’una tacada. El conjunt blaugrana va imposar els seus galons amb les seves armes habituals: una defensa molt sòlida, amb un Gonzalo incommensurable sota els pals –15 aturades i un 37,5% d’encert– i un ventall de recursos ofensius –el pas endavant de N’Guessan i Mem és evident en aquest sentit– cada vegada més ric. El Barça, que a la mitja part ja tenia la final encarrilada (17-11), va assolir el seu vintè títol de la supercopa Asobal, el sisè de manera consecutiva.

En la línia dels partits de la Super Globe, el Barça va marcar diferències de bon començament. Les variants defensives del Logronyo no van poder neutralitzar la riquesa ofensiva dels blaugrana, amb un Timothey N’Guessan especialment inspirat en el llançament. Abans de complir-se els primers 10 minuts (7-3), Jota González ja es va veure obligat a demanar temps mort per reclamar més ajudes defensives als seus jugadors. L’exclusió de Dika Mem va ser tot un respir per als de la Rioja, que momentàniament van poder escurçar diferències (9-7). Amb tot, el ritme de joc era totalment del conjunt català. El Barça va incrementar el nivell defensiu, propiciant moltes pèrdues de pilota del rival, Gonzalo va abaixar la persiana i, en atac, a més de les canonades de Jallouz, també van aportar les noves incorporacions de l’equip, amb Alexis Borges des del pivot, bones connexions de Dolenec i Yanis Lenne des de la primera línia i, fins i tot, de l’extrem dret júnior Aleix Gómez. L’equip de Xavi Pascual va adquirir una màxima diferència de 8 gols (17-9), que es va reduir abans de la mitja part amb dues genialitats del gegant Ángel Montoro. L’últim gol (17-11) va arribar amb un llançament de falta amb el temps ja totalment esgotat.

Amb el central asturià Raúl Entrerríos en el comandament de les operacions –va ser escollit jugador més valuós del partit–, el conjunt blaugrana va incrementar l’escletxa fins als deu gols (24-14). A partir d’aquí, el Barça es va relaxar una mica. La Rioja va començar a atacar amb set jugadors i va aprofitar la sequera catalana per infligir un parcial de 0-5 (24-19). Xavi Pascual, amb un temps mort, va reclamar més verticalitat als seus homes i l’equip es va tornar a centrar en la feina amb un gol sense angle del capità, Víctor Tomàs. El conjunt català ja no va fer cap més concessió i la tàctica arriscada del rival va permetre que fins i tot Gonzalo pogués contribuir en l’aspecte ofensiu amb dues dianes. La victòria a Ciudad Real suposa un pas més en la dictadura blaugrana, que ha encadenat els últims divuit títols estatals gràcies a les 159 victòries consecutives. Un triomf rere l’altre i un títol rere a l’altre amb un palmarès impressionant.

LES REACCIONS

Estem treballant per obtenir un bon ritme i que els nous s’adaptin ràpid. Estem molt il·lusionats
Víctor Tomàs
capità del fc barcelona lassa
Hem fet un partit molt seriós. És magnífic començar la temporada amb dos títols
Raúl Entrerríos
central del fc barcelona lassa
Repartiment dels títols
FC Barcelona 20
Portland San Antonio 3
Atlético de Madrid 3
Ciudad Real 3
Teka Santander 2
Elgorriaga Bidasoa 1

Gonzalo, jugador més valuós de la lliga Asobal

Com és habitual, la nit abans de la supercopa es va fer la gala de l’Asobal per premiar els jugadors més destacats de la temporada passada. El guardó de jugador més valuós va recaure en Gonzalo Pérez de Vargas. Era la quarta vegada en la història de la competició que aquesta distinció era per a un porter. Ho va ser Arpad Sterbik el 2005/06 i Daniel Saric, el 2010/11 i 2013/14 (compartit amb Nikola Karabatic). Gonzalo va agrair el guardó: “Estic molt content de rebre aquest premi després que ja ho hagués fet un amic i tot un mite com Daniel Saric. És una mica estrany rebre aquest reconeixement pel fet de ser porter, però espero que serveixi perquè aquesta temporada pugui repetir el gran nivell del curs passat.” També van ser escollits en el set ideal: Tomàs, Lazarov i Entrerríos, del Barça; Figueras, del Granollers; Ángel Fernández, del Logronyo; i Costoya, de l’Ademar. Viran Morros va ser nominat millor defensor per sisena vegada i cinquè cop seguit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)