Més esport

La nova llei de l’esport agafa embranzida

Política esportiva. El conseller de la Presidència, Jordi Turull, presentarà avui el Pacte Nacional de l’Activitat Física, el pas previ a l’elaboració de la nova llei

La redacció i aprovació d’una nova llei de l’activitat física i l’esport arriba a l’última fase. Avui el govern signarà oficialment el Pacte Nacional de l’Activitat Física i de l’Esport a Catalunya amb les vint entitats i institucions que s’hi han adherit després de llargues converses.

En l’últim mig any, la secretaria general de l’Esport ha escoltat totes les opinions del sector esportiu a través d’un procés participatiu que ha articulat el debat sobre el futur de l’esport a Catalunya. Un cop finalitzat el procés, avui es portarà a terme la signatura del pacte i es donaran a conèixer les principals característiques, que inclouran aspectes relacionats sobretot amb l’activitat física que en l’actual llei no es tenen en compte. El govern reconeix que la presentació del pacte és el pas previ a l’elaboració d’una nova llei de l’esport, que s’haurà de presentar als grups del Parlament.

L’acte d’avui al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat serà presidit pel conseller de la Presidència, Jordi Turull, que estarà acompanyat pel secretari general de l’Esport, Gerard Figuers, i el secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz.

L’acte s’ha programat en un moment simbòlic per al futur de l’autogovern a Catalunya, amb el referèndum per a l’1 d’octubre ja oficialment convocat i amb l’Estat usant totes les seves armes repressives a la mà per aturar-lo.

La futura llei de l’esport, doncs, s’enfrontarà a les dificultats polítiques del moment i a una possible dissolució del Parlament ja sigui per l’aprovació de la llei de transitorietat o per una convocatòria electoral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)