Rugbi

Comença una divisió d’honor amb més nivell que mai

Rugbi. Demà al migdia el Barça debutarà en la Lliga Heineken al camp del VRAC Quesos Entrepinares, l’actual campió, i la Santboiana rebrà el Senor Independiente de Santander

Aquest cap de setmana arrenca la lliga de divisió d’honor Heineken amb dos representants catalans, la UE Santboiana i el FC Barcelona, i deu equips més. Enguany els favorits continuen sent els conjunts de Valladolid –VRAC Quesos Entrepinares i SilverStrom El Salvador–, que des del 2011 han guanyat tots els títols estatals, amb l’excepció de la copa del curs passat, que, brillantment, va guanyar la Santboiana. La competició es podrà seguir els diumenges a la tarda per Teledeporte, on s’emetrà el partit més destacat de cada jornada. El mateix canal oferirà, cada dijous, un programa divulgatiu sobre rugbi espanyol.

“Els clubs estan apostant per augmentar el nivell de la lliga amb un bon nombre de fitxatges de jugadors professionals”, assegurava el president de la federació espanyola, Alfonso Feijoo, dijous. Certament, mai com enguany en la divisió d’honor han competit tan bons jugadors vinguts d’arreu del món. Segons explica a aquest diari l’entrenador del Barça, Pablo Tomás García, Tomy, “és per una qüestió de mercat, per les mesures de proteccionisme de la lliga francesa i per la situació social i econòmica de l’Argentina i de Sud-àfrica”. El cas és que un bon grapat de professionals procedents d’aquests territoris on el rugbi és un dels esports principals, que mai no haurien anat a parar a una lliga com l’espanyola, han acabat en algun dels dotze equips de la Lliga Heineken. El Barça de Tomy debutarà demà, a dos quarts d’una del migdia, a Valladolid, sl camp de l’últim campió, el VRAC Quesos Entrepinares, precisament un dels equips que millor s’han reforçat. “Si hagués pogut triar, hauríem començat a casa nostra i contra un altre rival, però és el que ens ha tocat. Compte, que també té coses bones. Com, per exemple, que els equips que tenen aspiracions d’arribar al mes de maig amb possibilitats de ser campions acostumen a començar més suaus que la resta”, comenta el tècnic nascut a Ponferrada. El seu Barça, a qui va ajudar a salvar la categoria en les últimes jornades del curs passat, quan va rellevar Stacy Duvenage a la banqueta, aspira a “fer un joc que mereixi consolidar-se en la divisió d’honor”.

Per la seva banda, la UE Santboiana s’estrenarà al Baldiri Aldreu, també demà al migdia, a les dotze en punt, contra el Senor Independiente de Santander. No serà fàcil que l’històric equip del Baix Llobregat repeteixi una temporada tan reeixida com la passada, en què va ser campió de la copa i semifinalista de la lliga. “El repte d’igualar el que vam fer és molt gran, però els reptes hi són per superar-los”, comenta, en aquest sentit, Ricardo Martinena, Maño, el director tècnic del club de Sant Boi de Llobregat. “El nostre objectiu real és l’evolució constant. Si ens fixem només en els resultats, estaria molt bé repetir el que vam fer la temporada passada. Però aquest grup pot aconseguir qualsevol cosa, com es va demostrar, precisament, el curs passat”, conclou Martinena.

PROTAGONISTES

El repte d’igualar els bons resultats de la temporada passada és molt gran, però els reptes hi són per ser superats
Ricardo Martinera
director esp. de la santboiana
Nosaltres aspirem a aconseguir practicar un joc que mereixi consolidar-se en la divisió d’honor
‘Tomy’ García
entrenador del fc barcelona
VRAC Entrepinares - Barça
Diumenge, 17/09 - 12.00 h
Santboiana - Senor
Diumenge, 17/09 - 12.00 h
Hernani - Complutense
Dissabte, 16/09 - 17.00 h
Getxo - Gernika
Diumenge, 17/09 - 12.00 h
Ampo Ordizia - Alcobendas
Diumenge, 17/09 - 12.00 h
La Vila - El Salvador
Diumenge, 17/09 - 12.00 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)