Ciclisme

Es busca contrarellotgista amb dots de bon escalador

Ciclisme. Froome i Dumoulin encapçalen la nòmina de favorits de la prova cronometrada del mundial de Bergen condicionada pel mont Floyen al final, on podran canviar la bicicleta

El proper propietari del mallot irisat en les contrarellotges haurà de tenir les qualitats habituals d’un bon rodador i la capacitat de mantenir el ritme alt en un final costerut. Els organitzadors del mundial de Bergen (Noruega) han dissenyat un recorregut amb una primera part de 27km planers i amb el mont Floyen de colofó, que marcarà les diferències entre els aspirants. Es tracta d’un ascens de 3,4km amb rampes superiors al 10% i amb una mitjana del 9% en una de les muntanyes més populars de Bergen.

L’atípic final en pujada no agrada gens a l’alemany Tony Martin, actual campió del món de l’especialitat: “És un final massa dur per a mi. Seré el campió del món sortint i ho donaré tot i lluitaré al màxim per defensar el títol, però soc conscient que tinc poques possibilitats de guanyar.” Martin ha conquerit el mundial quatre vegades per la seva velocitat i fortalesa, però li falta una qualitat extra que avui necessitaria per desfer l’empat que manté amb el suís Fabian Cancellara en el palmarès.

Els participants podran canviar la bicicleta al peu del mont Floyen. El canvi de la bicicleta de contrarellotge per una de més lleugera com la de carretera afavorirà els escaladors, que podran intentar recuperar part del temps que hagin perdut prèviament. L’operació pot fer perdre alguns segons als corredors –es calcula que oscil·larà entre els 7 i 10–, però els tècnics consideren que el benefici final després de l’ascens al mont Floyen ho compensarà. “Estic decebut i no entenc per què es permet el canvi de bicicleta, si es fa una contrarellotge així tothom hauria de mantenir la bici de contrarellotge”, afegeix Martin, que creu que penjar-se la medalla de bronze seria tot un èxit.

En aquest escenari, la nòmina de favorits l’encapçala el britànic Chris Froome seguit del neerlandès Tom Dumoulin, l’australià Rohan Dennis i el rus Ilnur Zakari. El vencedor del Tour i la Vuelta podria rubricar un curs excepcional, però defuig la condició de favorit i el traspassa a Dumoulin: “No va córrer la Vuelta ni el Tour i crec que s’ha centrat en arribar a punt. És el favorit.” El neerlandès es va estrenar amb un triomf a Bergen amb el Sunweb, que va ser el més ràpid en la crono per equips contra pronòstic i sorprenent equips com l’Sky de Froome. En el Tour 2016 van disputar dues cronometrades i es van repartir les victòries i l’última trobada va ser en la contrarellotge dels Jocs de Rio amb triomf de Cancellara, plata per Dumoulin i bronze per Froome.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)