Ciclisme

Froome coneixerà la clau per entrar al club dels cinc

Ciclisme. Avui es descobrirà el recorregut del Tour de França 2018, en el qual el ciclista britànic aspirarà a celebrar la cinquena victòria en la general

Chris Froome (Sky) no fallarà avui a la cita al Palau de Congressos de París. És un dels més interessats a conèixer tots els detalls del Tour 2018, que es presenta avui a la capital francesa, per començar a preparar l’estratègia per intentar accedir al selecte club de corredors amb cinc victòries en la gran cursa ciclista francesa del qual són membres d’honor Anquetil, Merckx, Hinault i Indurain. Tampoc hi faltaran corredors que tenen previst posar aigua al vi i estampar el seu nom al palmarès per primera vegada, com Romain Bardet (AG2R), Richie Porte (BMC), Nairo Quintana (Movistar), Thibaut Pinot (FDJ), Rigoberto Urán (Cannondale) i Tom Dumoulin (Sunweb).

La propera edició del Tour tornarà a alçar el teló en territori francès després que enguany ho hagi fet des de Düsseldorf. La zona escollida és la Vendée, a l’oest de l’hexàgon, amb una etapa entre Noirmoutier-en-l’Ile i Fontenay-le-Comte.

Encara que ASO, l’empresa organitzadora de la prova, intenta mantenir el secretisme fins al final, diversos mitjans de comunicació han avançat algunes de les principals novetats com per exemple que la primera referència es podrà prendre en la tercera etapa amb una contrarellotge per equips de 35 quilòmetres.

Un altre dels moments àlgids podria ser el pas per alguns dels trams de les llambordes més emblemàtiques de la París-Roubaix com ja es va fer el 2014. El Carrefour de l’Arbre podria formar part del menú i també el final al velòdrom de Roubaix. Un fet que sempre instal·la els nervis al pilot.

La primera etapa de muntanya sembla que podria descobrir un nou port inaudit fins ara en la història del Tour, el Pateau des Glières, sis quilòmetres a una mitjana de l’11%. Als Alps es recupera l’ascens a l’Alp d’Huez i podria acollir dues o tres etapes. Més rellevància sembla que se li ha reservat als Pirineus, que es convertiran en protagonistes i jutges durant l’última setmana.

En la penúltima jornada podria ser decisiva per a la classificació general amb una contrarellotge de 29 quilòmetres pel País Basc del Nord, abans del final clàssic a París. Sembla que podria ser l’únic test contra el rellotge individual, encara que no es descarten sorpreses que avui quedaran al descobert.

Més tard i menys corredors

El Tour 2018 començarà el 7 de juliol, una setmana més tard del que ha estat habitual en les últimes edicions a causa de la copa del món de futbol de Rússia. Això farà que els corredors arribin a París el 29 de juliol i que s’endarrereixin algunes de les curses de la segona part del curs.

Una altra de les grans novetats que es viurà enguany serà la reducció de corredors per equips: de nou ciclistes es passarà a vuit i en el gran grup hi haurà 176 unitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)