Tennis

tennis

Exercici de regularitat

Tennis. Albert Ramos (24è de l’ATP) iguala el seu rècord de 34 victòries en un curs que va establir l’any passat i podria millorar-lo a París-Bercy

El triomf maratonià consumat en 2 h i 52 minuts a Viena la setmana passada contra el nord-americà Sam Querrey va constatar que Albert Ramos té la mida presa al canoner de San Francisco (4/4) i li va permetre sumar el triomf 34è del 2017. Amb el registre, el mataroní va igualar el nombre de victòries de l’any passat, el seu rècord des que és professional. Aquesta setmana, tancarà el curs a París-Bercy en el novè i darrer Masters 1.000 de la temporada. És el quinzè cap de sèrie i està exempt en la primera eliminatòria. Ramos té fins ara un balanç de 34 triomfs i 30 derrotes i l’any passat, el de la seva eclosió a partir dels quarts de Roland Garros i en el qual va obtenir a Bastad l’únic títol ATP que llueix en el palmarès en cinc finals disputades, va tancar amb 34 victòries i 31 derrotes situat en el lloc 27è del rànquing.

Els grans mèrits del tennista català han estat mantenir-se i fins i tot millorar. Rendibilitzar la temporada sobre terra, que és on es guanya les garrofes i seguir progressant en altres superfícies, amb dues victòries com a exemple paradigmàtic a Wimbledon sobre herba, l’antítesi de l’argila. És el 24è de l’ATP i el 22è en el rànquing cursa cap a Londres, que computa exclusivament els resultats de l’any i que determina els vuit classificats de la copa Masters.

Els seus punts àlgids en el 2017 han estat superar barreres en els Masters 1.000, en els quals ha arribat almenys a quarts de final per primera vegada en dues ocasions, amb un èxit notable quan va jugar la final de Montecarlo contra Rafa Nadal després d’haver eliminat l’escocès Andy Murray –llavors el número 1– en els vuitens de final. A Xangai, va cedir a quarts contra el croat Marin Cilic. També s’ha de remarcar que va jugar els vuitens de Roland Garros, els quarts del Barcelona Open Banc Sabadell i la final de São Paulo, en la qual va perdre contra Paulo Cuevas.

La feina amb el seu grup encapçalat per José Maria Díaz, el seu tècnic de tota la vida, i la confiança a partir de la millora experimentada el curs passat són alguns dels factors que expliquen l’ascensió de Ramos. En el pla tècnic, la millora del seu revés va ser un aspecte fonamental per poder treballar millor el seu cop de dreta cargolat amb el qual arracona i desplaça els rivals amb un gran sentit tàctic i un patró de joc ben definit.

Any victòries-derrotes
2017 34-30
2016 34-31
2015 16-23
2014 13-20
2013 20-23
2012 25-30
2011 13-16
2010 2-4

157 triomfs en tota la carrera

Per segona vegada en la seva carrera professional i amb 29 anys, el català tancarà el curs ATP amb un nombre superior de triomfs que no pas de derrotes. Per això, encara té el còmput global de la seva carrera en negatiu, amb un balanç de 157 triomfs i 177 partits perduts. Del 2017, el seu balanç de partits de Grand Slam és de 6-4 i en els tornejos Masters 1.000 presenta un 11-8 també favorable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)