Futbol sala

SUSANA MALLEN

CAPITANA DE LA SELECCIÓ CATALANA DE FUTSAL

“La selecció m’ha ofert els reptes que necessitava”

“Si veus que una companya de 42 anys corre sense parar i tu en tens vint, faràs el mateix”

“Tinc moltes ganes d’entomar el repte més important de la meva carrera”

De vegades haig d’ensenyar el DNI a les meves companyes perquè es creguin l’edat que tinc!

Susana Mallen (Burgos, 20 d’octubre de 1975) va viure a Castelló molt de temps abans d’arribar a Catalunya, fa 17 anys, per jugar a futbol sala. Ara viu a Cambrils i juga amb el Teià. A més, és la capitana de la selecció catalana que competirà en el campionat del món que avui es presenta a Balaguer.

Quines sensacions té abans que arrenqui el mundial?
Tinc moltíssimes ganes d’entomar aquest repte tan gran.
Què li sembla el grup que els ha tocat, amb França i l’Argentina?
Són dues seleccions molt competitives. Si poden portar les seves millors jugadores, seran partits molt durs i molt intensos. En tot cas, no ens podem relaxar contra cap rival.
Quina ha de ser l’aspiració de Catalunya en aquest mundial?
Hem de lluitar per guanyar-lo. Jugar la final, amb el bon nivell que hi ha, seria tot un èxit i un premi per a aquesta selecció.
És el moment més important de la seva vida esportiva?
Sí, per descomptat. He jugat uns quants tornejos internacionals, però mai un mundial.
Amb 42 anys, la seva trajectòria ha de ser ben extensa?
Vaig complir els 42 a l’octubre, sí. I estic federada des dels 13. He jugat en molts equips, alguns de fora de Catalunya. En les últimes temporades els meus clubs han estat l’Altafulla i el Teià. Visc a Cambrils i faig un munt de quilòmetres. Dos o tres cops per setmana viatjo de Cambrils a Teià.
La seva experiència serà molt important en aquest mundial.
L’experiència és un grau i es pot gestionar de moltes maneres: ajudant les companyes o bé arribant, en determinats moments, on elles no poden arribar. L’experiència sempre suma.
Les seves companyes li deuen preguntar quin és el seu secret per mantenir la forma...
És així, no l’enganyaré. Es queden sorpreses. De vegades els haig d’ensenyar el DNI perquè es creguin l’edat que tinc! He tingut sort amb el meu cos, tinc una bona genètica. Em cuido, m’agrada l’esport. Per tal de disfrutar al màxim, miro de cuidar-me molt. Sempre he practicat tota mena d’esports: bicicleta, pàdel, senderisme… Sempre em deixo enredar quan se’m proposa fer esport.
Se sent especialment important al vestidor?
M’hi sento una més. Sí que sé que puc aportar la meva experiència i el meu exemple. Si veus que una companya de 42 anys corre sense parar i en tens vint, faràs el mateix. Però el lideratge te’l posen les companyes. Jo dono el que soc i em mostro com soc.
És capaç de definir el seu joc?
Soc una jugadora d’atac, ofensiva. Sense voler tiro cap a dalt, per pressionar, per buscar la porteria rival. M’agrada jugar d’ala, perquè tinc més recorregut i més espai.
Abans de jugar amb la selecció catalana ho va fer amb l’espanyola. Quan li va arribar el moment de decidir?
Quan el Christian Roldan em va trucar perquè participés en un torneig que es jugava a Austràlia, la copa Pacífic, l’any 2014. Llavors vaig decidir-me per Catalunya.
Quina importància té Christian Roldan, el seleccionador català, per a vostè?
El Christian m’ha donat molta confiança i molta empenta en la meva vida esportiva. Si encara jugo a aquest nivell és perquè la selecció catalana m’ha ofert els reptes que necessitava. Soc molt competitiva i jugar amb Catalunya m’ha donat els objectius que m’han motivat.
En cap cas ha influït la seva identificació amb el país, doncs?
No barrejo política i esport, crec que no s’han de barrejar. L’esport no té fronteres, no té sentit que li donem un contingut polític. No hi trobo relació.
Quina explicació donaria a algú que li preguntés per què va deixar de jugar amb Espanya?
Que vull continuar jugant i disfrutant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)