Tennis

Austràlia obre el curs amb absències destacades

Tennis. Andy Murray, Kei Nishikori i Serena Williams han estat baixa en el primer Grand Slam de l’any. Novak Djokovic i Rafael Nadal encara no han competit i jugaran els seus primers partits oficials a Melbourne

El primer Grand Slam de l’any, l’obert d’Austràlia, que s’inicia el dilluns 15 d’aquest mateix mes, ja ha tingut tres baixes molt importants en les darreres hores. En el quadre masculí, Andy Murray –cinc cops finalista– i Kei Nishikori no hi seran presents per lesió, i en el femení, Serena Williams –set vegades campiona–, ha renunciat perquè no es veu en prou bona forma per lluitar per revalidar el títol després de la seva maternitat.

L’escocès va anunciar que serà baixa a les pistes de Melbourne per culpa d’una lesió al maluc. Andy Murray s’estava preparant per iniciar la temporada a Austràlia i només dos dies abans ja va renunciar a jugar el torneig de Brisbane. El cinc cops finalista en el Grand Slam australià havia jugat un partit d’exhibició a Abu Dhabi contra el castellonenc Roberto Bautista a finals d’any, però no jugava un partit oficial des que va perdre en els quarts de final del torneig de Wimbledon al juliol passat. Unes hores abans, el japonès havia anunciat la seva renúncia a l’obert d’Austràlia. Kei Nishikori no està recuperat de la seva lesió al canell de la mà dreta que l’ha mantingut apartat de les pistes des de l’agost de l’any passat.

El cas de la nord-americana és diferent, ja que no es tracta d’una lesió, sinó del seu estat de forma. Serena Williams va tornar a les pistes després de ser mare a l’estiu del 2017, i a finals d’any va disputar un partit d’exhibició a Abu Dhabi. Ara ha anunciat que no defensarà el seu títol a Melbourne, perquè considera que està preparada per competir, però diu que el que vol és guanyar, i això, encara no ho pot fer. La nord-americana va explicar que necessita una mica més de temps després d’un any d’inactivitat per tornar a sumar victòries.

Problemes físics

Altres figures mundials, com Rafael Nadal, Novak Djokovic i Stan Wawrinka han tingut alguns problemes físics en aquest inici de curs que venen de les lesions que els van impedir acabar la temporada passada i van haver de deixar de jugar abans. Tots tres tenen previst fer el seu debut oficial de la temporada directament en l’obert d’Austràlia.

En aquesta nova campanya Novak Djokovic i Rafael Nadal han renunciat a jugar algunes exhibicions i tornejos oficials previs al primer Grand Slam de l’any per tal d’estar a punt d’aquí a nou dies. Abans, però, tots tres tenen previst jugar un torneig d’exhibició, el Tie Break Tens, que es farà el dimecres dia 10 en la Margaret Court Arena, una de les pistes de Melbourne on es juga el Grand Slam australià. En aquest torneig es podrà veure si ja estan completament recuperats i en condicions per jugar uns dies després en l’obert d’Austràlia.

SERENA WILLIAMS

Després de ser mare va tornar jugant un partit d’exhibició, però no té el millor nivell

ANDY MURRAY

No juga un partit oficial des de Wimbledon, i és baixa per una lesió al maluc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)