Esports de muntanya

Esquí alpí

Fins quan vulgui

Marcel Hirscher, que ha encadenat sis triomfs en la general de la copa del món, lidera la d’enguany mentre preparava el seu assalt a Corea

L’austríac es podria retirar després dels Jocs de Pyeongchang si obté l’or olímpic

Marcel Hirscher (Annaberg, 1989) és el gran dominador de l’esquí mundial aquestes últimes temporades. Dijous va arribar a les 50 victòries en la copa del món, la mateixa xifra amb la qual es va retirar tota una llegenda de l’esquí modern, Alberto Tomba. Però Hirscher, de 29 anys, pot atrapar aquesta mateixa temporada la marca del seu compatriota Hermann Maier (54), considerat el millor esquiador austríac de tots els temps. Més enllà quedarà el rècord del suec Ingemar Stenmark (86), una marca a la qual podria aspirar si mantingués el nivell actual durant tres o quatre temporades més.

Hirscher, amb tot, no té la intenció d’imitar el seu ídol, Herminator, i ha insinuat que podria deixar la competició després dels Jocs de Pyeongchang. Maier va guanyar la seva última prova amb 36 anys, però la intenció del nou rei de l’esquí alpí és penjar les botes després de la cita olímpica, sobretot si obté l’únic gran premi que li falta en la seva trajectòria, l’or olímpic. Una única medalla, la de plata a Sotxi en l’eslàlom, és molt poc metall al costat de les sis victòries seguides en la general de la copa del món (2012-2017) –va pel camí de la setena–, les cinc victòries en la classificació d’eslàlom i les quatre en l’eslàlom general. A això s’hi han d’afegir sis medalles d’or en campionats del món entre el 2013 i el 2017. Les sis victòries en la copa del món ja superen les de Maier (4) i les de Stenmark (3).

L’austríac serà, doncs, un dels grans protagonistes a Corea del Sud, tant si finalment es penja la seva anhelada medalla com si no se’n surt i decideix allargar la seva carrera, que és el que més desitgen els seus seguidors.

A banda de les males experiències olímpiques, Hirscher també ha tingut altres entrebancs seriosos. La setmana abans del campionat del món del 2011 es va trencar el turmell i va quedar fora de combat just quan al seu país ja parlaven d’ell com la nova gran figura del seu esport nacional. El seu retorn no podia ser més excepcional. Amb nou victòries i 14 podis, tots en les disciplines tècniques, va alçar el Globus d’Or de la copa del món i va ser reconegut, per primer cop, com el millor esquiador del món pels mitjans especialitats.

Aquest 2018 no va començar bé, per culpa d’una fractura al turmell esquerre en un entrenament a l’estiu, però pot acabar de la millor manera possible: una altra copa del món i el preuat or olímpic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)