Ciclisme

Anuncis per paraules

Ciclisme. Fran Zurita no segueix al Team Vorarlberg austríac i s’entrena en espera que arribi una bona oferta

“No hi ha res, si vols dir que estic esperant un equip professional...”, va respondre Fran Zurita (Blanes, 1992) a la trucada de L’Esportiu, un cop tancada l’etapa de dos anys com a professional al Team Vorarlberg austríac, de categoria continental, i pendent del telèfon i les ofertes que li puguin arribar. “Encara estic valorant què és el millor. En un parell de setmanes ho tindré tot més clar”, va afegir Zurita, que va signar el seu primer contracte professional el 2015 després de ser subcampió estatal elit i una de les sensacions del pilot amateur. “Vaig ser el segon amb més curses guanyades, set”, recorda. Amb el quadre austríac hi va debutar de manera oficial a Banyoles, en la contrarellotge per equips que obria La Mediterrània, el febrer del 2016 i, en la seva primera temporada al Vorarlberg va ser segon en la general del Tour de Bohèmia; el seu millor resultat en 54 dies de cursa que van acabar al Tour d’Hainan xinès.

“Sí que em va costar una mica adaptar-me a la nova categoria. Arribes a un equip nou i és un salt de qualitat que t’obliga a fer la feina bruta, per dir-ho d’alguna manera”, valorava el blanenc sobre el seu primer any a Àustria, en el que va acabar signant un any més: “L’equip a poc a poc va anar confiant en mi fins que vaig aconseguir bons resultats, i fins i tot podis. Em deixen bastant satisfet, però no es va donar l’oportunitat d’anar a un altre equip més gran i vaig decidir renovar.” “Em vaig trencar la clavícula i a partir de llavors l’equip ja va deixar una mica de comptar amb mi. Ha estat força dur, però tinc clar que continuaré un altre any”, afirma, després de no aventurar-se a algunes opcions de categoria continental, de dubtoses garanties, els darrers mesos.

“Si no em surt res seguiré un altre any a amateur, a Espanya. És una situació una mica difícil per la incertesa i per les dates en què estem”, es resigna Fran Zurita sobre el seu pla B, que encara no vol activar: “Segueixo entrenant-me al màxim perquè, si surt aquesta oportunitat, pugui oferir els millors resultats en poc temps.” I afegeix, sobre la seva situació: “Aquest any, la salut no ha acompanyat i per un motiu o un altre no ha pogut ser. El que no vull fer és deixar la bici. Perquè tinc aquesta espina clavada: jo confio en les meves possibilitats i, per una mala temporada que no m’hagin sortit les coses... No seria just per part meva. Vull un any per reivindicar-me i, si després deixo la bici, que sigui perquè jo ho he donat tot i no m’ha arribat aquesta oportunitat.”

Segon any de Jaime al Lizarte i estrena de Garcia

Campió estatal júnior, Àlex Jaime (Sarrià de Ter, 1998) va ser un dels quatre corredors catalans –amb Roger Adrià, Jordi López i Àlex Ruiz– que el conjunt basc es va endur de l’Osca la tardor del 2016. El Lizarte és l’equip des d’on han fet el salt al professionalisme de primer nivell, al Movistar Team, corredors també catalans els darrers anys com Marc Soler o Antoni Pedrero. Jaime serà aquesta temporada un dels 25 corredors sub-23 de l’Asociación Deportiva Galibier, des d’on ja van fer el pas a professionals abans Joseba Beloki i Andrey Amador. El fitxatge estrella d’aquesta temporada, al ciclisme gironí, és el de Guillem Garcia (Olot, 1999), que correrà el 2018 amb el Destil-Parkhotel Valkenburg holandès, de categoria continental i sense fer el pas per sub-23 o amateurs. És el primer alumne de l’escola de Carles Torrent que arriba a professional. El també olotí Adrià Moreno (1991) correrà a l’AVC Ais provençal, després de tres anys al ciclisme britànic entre l’Starley Primal (amateur, una) i el Team Raleigh (continental, dues) mentre Joel Nicolau (Palafrugell, 1997) ho farà al filial del Caja Rural i David Casanovas (Palau-saverdera, 1997) al Telco.m Ederlan Frenkit navarrès també com a sub-23.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)