Atletisme

Atletisme

Maria Vicente fa el salt al CAR per continuar creixent

Atletisme. La campiona del món juvenil d’heptatló s’entrena des del setembre al centre de Sant Cugat, on té millors condicions per progressar

L’hospitalenca Maria Vicente (2001), flamant campiona mundial juvenil d’heptatló, ha decidit canviar d’aires per continuar creixent. Forjada al Complex Esportiu de l’Hospitalet Nord sota el guiatge d’Álvaro Fernández Dávila, Vicente va considerar a l’estiu que era el moment de fer un pas endavant si volia apostar per l’excel·lència esportiva. “Volia accedir a l’alt rendiment i a l’Hospitalet no hi tenia les millors condicions perquè no podia anar al gimnàs, ni fer pesos, a l’hivern hi fa fred [...] Vaig demanar anar al centre de Madrid perquè tenia una bona experiència amb l’entrenador Miguel González d’algunes concentracions de la federació espanyola, però em van denegar la beca i em van donar la possibilitat d’entrenar-me al CAR de Sant Cugat, i ara hi estic molt a gust”, explica.

Des del setembre, la jove estrella de l’ISS l’Hospitalet està internada al centre vallesà i s’entrena a les ordres de Fernando Martínez, el responsable de proves combinades de la Federació Catalana d’Atletisme i que en diverses etapes va portar la preparació dels exatletes internacionals i els actuals recordistes catalans d’heptatló i decatló, Cristina Bárcena i Agustí Félix. Vicente, que entre setmana estudia i resideix al CAR de Sant Cugat, està molt satisfeta amb la seva nova realitat. “Les condicions són molt diferents. Aquí disposo d’un gimnàs, d’un mòdul quan fa fred, faig més volum d’entrenament i corro les sèries amb atletes de major nivell”, resumeix. Vicente forma part d’un grup de nou atletes, en què hi ha altres joves especialistes en les sempre complicades proves combinades com ara Mar Vico, Pol Vila i Eloi Santafé, entre d’altres. A Fernando Martínez no l’espanta el repte de continuar polint una atleta de l’enorme potencial de la jove hospitalenca. “Ja he entrenat altres atletes internacionals i no em penso angoixar pel fet de tenir una atleta del talent de la Maria. De moment s’ha adaptat molt bé al grup, ja està a un gran nivell i està cridada a ser la primera atleta catalana i espanyola a trencar la barrera dels 6.000 punts en heptatló”, sentencia.

Projecció femenina

Maria Vicente rebrà el 23 de gener al CaixaForum el guardó a la Projecció Femenina en la 21a Festa de l’Esport Català, que organitza la UFEC i el diari Sport. “Estic molt contenta i és tot un honor. No m’ho esperava. He estat campiona del món, però aquí hi entren tots els esports”, ressalta.

Els reptes del 2018

Amb una regularitat extrema, Maria Vicente va dominar diumenge a Sabadell el concurs de llargada del campionat de Catalunya de clubs des del primer intent (5,94; 5,95; 5,93; nul). Entregada a la causa taronja –el color del seu club–, l’heptatleta també va participar en el primer relleu dels 4x400 m, tot i que va necessitar una bona estona per refer-se de l’exigència de la distància. Al desembre, ja havia exhibit que ha començat el curs amb bon peu amb una marca de 1,71 m en alçada. El seu primer pentatló de l’any serà dissabte vinent a Sabadell i confia a ser convocada per a l’encontre internacional que es farà a finals de mes. El campionat d’Espanya sub-18 no serà fins al 10 i 11 de març a Antequera. Amb vista a la campanya a l’aire lliure, té marcat en vermell l’europeu sub-18 de Gyor (Hongria), al juliol, i els Jocs Olímpics de la Joventut, a l’octubre a Buenos Aires.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)