Rugbi

Guilhem Guirado conserva el braçal en el XV del gall

Rugbi. Tot fa pensar que el talonador nascut a Ceret seguirà sent el capità de França, ara que el seleccionador és Jacques Brunel, que el va dirigir a la USAP

Avui s’ha de confirmar, si no hi ha sorpresa, que el canvi de seleccionador a França no afectarà la capitania del XV del gall i que, per tant, Guilhem Guirado, el talonador nascut a la Catalunya Nord, continuarà lluint el braçal que porta des del mes de gener del 2016. Jacques Brunel, l’entrenador que ha substituït Guy Novès en el combinat francès, coneix molt bé Guirado perquè el va dirigir a la USAP de Perpinyà durant quatre anys, entre el 2007 i el 2011. Seria, doncs, molt estrany que no comptés amb ell com a element principal del seu projecte. En tot cas, Brunel s’estrenarà avui mateix anunciant la llista de convocats per al primer partit preparatori del Sis Nacions, que tindrà lloc el diumenge 3 de febrer, contra Irlanda, i se sabrà del cert si Guirado continua sent el capità dels bleus o no. En aquest sentit, segons informava L’Équipe aquest diumenge, tot i que el nou seleccionador no ho va voler confirmar, la decisió que el català continuï capitanejant a França ja està presa.

Fa un mes Guilhem Guirado es va reincorporar en la competició després de superar una lesió i en els últims partits ha demostrat que està en un bon estat de forma. Amb 31 anys, el de Ceret es troba en la plenitud de la seva carrera i res no fa pensar que no afegeixi unes quantes internacionalitats més a les 56 de què, de moment, pot presumir.

Onze anys i mig de carrera

Guirado va debutar en el Top 14 amb 20 anys, en un USAP-Clermont que va perdre l’equip català. Tres anys més tard va tocar el cel en guanyar, amb l’equip de Perpinyà, la final del campionat francès, precisament contra Clermont. El descens de la USAP l’any 2014 el va portar al Toló, amb el qual va guanyar la Champions Cup 2015, derrotant també Clermont en la final. A la selecció hi va debutar el 3de setembre del 2008, derrotant Itàlia en el Sis Nacions. Va participar en la copa del món del 2011 i del 2015 i, des del mes de gener de 2016, amb l’arribada de Guy Novès, és el capità del XV del gall.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)