Atletisme

Atletisme

El Barça, content a mitges

Atletisme. L’equip blaugrana masculí aixeca a València el seu 16è títol de la copa del Rei, però el femení es veu relegat al tercer lloc del podi, darrere del club local i el Platges de Castelló

El Barça va quedar ahir campió de la copa del Rei d’atletisme a València en una pugna molt igualada contra el Platges de Castelló. L’equip femení, que també aspirava a repetir el títol del 2016, va ser superat finalment pel València Esports i el Platges de Castelló. L’AA Catalunya, cinquè, va quedar a només un punt del quart lloc.

L’equip masculí va superar el Platges de Castelló per només 3,5 punts. L’equip es va imposar tot i que els migfondistes internacionals Marc Alcalà, en els 1.500 m, i Llorenç Sales, en els 3.000 m, van ser superats en proves que van anar a mans de l’equip del País Valencià, gràcies a les actuacions d’Ignacio Fontes i de Thierry Ndikumwenayo. En els 800 m, Álvaro de Arriba, en canvi, sí que va batre en l’esprint un dels atletes forts de Castelló, Daniel Andújar. Una de les claus de la victòria va arribar en el concurs de salt de perxa, en què Dídac Salas va ser el millor, amb un salt de quatre metres, i va esgarrapar quatre punts que van ser decisius al màxim rival. També van aconseguir el triomf Óscar Husillos en els 200 m, amb la marca més valuosa del torneig (20.86), Eure Javier Yáñez (alçada, 2,19), Jean Marie Okutu (llargada, 7,64) i Carlos Tobalina (pes, 20,12). En els 60 m, l’últim atleta nacionalitzat per la federació espanyola, el cubà Yunir Pérez (Platges de Castelló, 6.58), va batre el capità de l’equip blaugrana, Ángel David Rodríguez (6.75). Amb aquesta victòria, el Barça no només repeteix el triomf del 2016, sinó que amplia la seva diferència com a rei de copes. El club català n’acumula setze, cinc més que l’AA Moratalaz, que en té onze.

En la categoria femenina, el València va recuperar el domini en la copa de la Reina, tot i l’exhibició de les joves velocistes blaugrana. Jaël Bestué es va imposar en els 200 m amb 24.08, a només vuit centèsimes de la seva marca personal, mentre que Cristina Lara va igualar el seu rècord personal en els 60 m (7.48). Carla Franch (Barça) i Laura Weyrowitz (AA Catalunya) es van jugar el triomf en el concurs de perxa, que va ser per a la primera. Per part de l’AA Catalunya, va destacar Andrea Díez, segona en els 400 m. La figura va ser la migfondista de Sòria Marta Pérez, que va fer la millor marca mundial de l’any dels 1.500 m (4:12.48).

Categoria masculina
1r. FC Barcelona 95 punts
2n. Pl. de Castelló 91,5
3r. AD Marathon 61
4t. Fent Camí Mislata 56,5
5è. Real Sociedad 49
6è. Symply-Scorpio 47
7è. Unicaja 38
8è. Pamplona At. 29
Categoria femenina
1r. València Esports 89
2n. Pl. de Castelló 76
3r. FC Barcelona 74
4t. AD Marathon 52
5è. AA Catalunya 51
6è. Symply-Scorpio 48
7è. Pamplona At. 40
8è. At. Sant Sebastià. 37
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)