Més esport

Els Patriots i els Eagles, enmig de l’espectacle més gran

Futbol americà. La 52a edició de la Super Bowl enfrontarà demà, a Minnesota, l’equip de Tom Brady, que vol revalidar el títol, amb els Philadelphia Eagles, que no l’han guanyat mai

Dilluns a la matinada, a partir de dos quarts d’una, el món s’aturarà enlluernat amb la 52a final de la Super Bowl, que tindrà lloc a l’US Bank Stadium de Minneapolis (Minnesota). L’espectacle esportiu més seguit en tot el planeta tindrà com a protagonistes els New England Patriots de Tom Brady i els Philadephia Eagles, aspirants a un títol que mai no han aconseguit. Els campions de les dues conferències arriben a la gran final amb trajectòries ben diferents: si bé els Patriots, amb la seva desena participació, esdevindran l’equip que més vegades ha disputat la Super Bowl i jugaran per revalidar un títol que seria el sisè, els Eagles lluitaran per estrenar-se en la seva quarta final. L’última la van perdre l’any 2005, precisament contra els Patriots, on ja jugava Tom Brady, la indiscutible figura de l’equip de Nova Anglaterra i de l’NFL.

En la roda de premsa que va oferir dimecres, durant la nit inaugural de la Super Bowl, a Brady, de 40 anys, li van preguntar, per enèsima vegada, sobre la seva eterna joventut. “Per què tothom vol que em retiri? No ho entenc. Em diverteixo i l’equip està bé. Soc una mica més gran que la majoria dels altres, però estic gaudint molt. I no, no estic pensant en la jubilació. Penso en la Super Bowl que intentaré guanyar”, va etzibar. En un altre moment de la seva compareixença, el quarterback, que aquesta temporada ha fet 32 passades de touchdown, no va amagar la seva afició pel futbol ni pel millor futbolista del món. “Estimo Leo Messi, és un gran jugador, jo soc una mica més vell”, va manifestar, irònic.

El camí dels Patriots fins a la final no ha estat fàcil. Han perdut jugadors importants al llarg del curs, com Julian Edelman, Dont’a Hightower i, sobretot, Rob Gronkowski. Els problemes físics també han afectat Tom Brady, que va haver de jugar la final de conferència, contra els Jaguars de Jacksonville, amb 12 punts de sutura a la mà. Per la seva banda, els Eagles de Philadelphia han signat uns resultats prou bons durant la temporada per guanyar-se el respecte de tothom. Tot i així, no han estat els favorits en les dues fases de play-off que van passar abans d’aconseguir un lloc en la Super Bowl, ni contra els Atlanta Falcons ni contra els Vikings de Minnesota, per la lesió de la seva gran estrella, Carson Wentz. No comptaven, però, amb la bona actuació del seu substitut, Nick Foles. En la Super Bowl Wentz tampoc no podrà ajudar el seu equip, que, de nou, no serà el favorit.

Justin Timberlake un altre cop

Qui posarà l’espectacle durant la mitja part de la Super Bowl serà, de nou, Justin Timberlake. Hi serà per tercera vegada i esdevindrà l’artista que més hi ha actuat. Ningú no ha oblidat la seva actuació estel·lar al NRG Stadium de Houston, ara fa tretze anys, quan, en ple concert, va destapar un dels pits de la cantant Janet Jackson, en un moment històric de la televisió que ha estat batejat com a Nipplegate.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)