Ciclisme

Ciclisme

Ja és primavera a Andalusia

Ciclisme. El polèmic retorn de Chris Froome a la competició coincideix avui a Mijas amb el debut el 2018 del seu antic company, Mikel Landa, com a líder del Movistar

Una de les voltes més antigues del calendari europeu, la d’Andalusia, s’ha convertit sense voler-ho en un pol d’atracció per al ciclisme mundial, sobretot per la polèmica reaparició de Chris Froome (Sky), amb la qual no tothom està d’acord. El positiu per salbutamol de la Vuelta a Espanya encara porta cua, i una sanció podria provocar que qualsevol victòria o resultat destacat que obtingui acabi anul·lat per la Unió Ciclista Internacional (UCI). Sigui com sigui, el mànager de l’equip, David Brailsford, defensa a ultrança la innocència del seu campió, que manté els plans, mentre ningú no digui el contrari, de participar en el Giro i després en el Tour.

L’estrena de Froome no és, amb tot, l’únic al·licient de la volta, coneguda també com la Ruta del Sol. El Movistar ha anunciat el debut del seu gran fitxatge del 2018: Mikel Landa. El navarrès ha estat, precisament, el principal aliat de Froome en el Tour les últimes dues temporades, i es veuran per primer cop les cares liderant els respectius equips. Tant Froome com Landa confiaran en dos ciclistes catalans com a gregaris en una volta amb tres etapes molt exigents, començant per la d’avui entre Mijas i Granada, on es pujaran sis ports de muntanya, un de primera categoria.

Froome tindrà al costat el sabadellenc David de la Cruz, que va debutar amb un 14è lloc en la Volta a València, en què va dominar Alejandro Valverde. Landa, per la seva banda, confia en les prestacions del vilanoví Marc Soler, teòricament més en forma després d’arrancar el curs a Austràlia en el Tour Down Under.

La volta andalusa és idònia per a les característiques de De la Cruz i Soler: muntanya gairebé cada dia i una etapa reina (Sevilla-Alcalá de los Gazules) amb el coll de Las Palomas a 70 km de l’arribada, un bon test per als dos grans equips del pilot internacional de cara als objectius més determinants. L’altre equip que hi té molt a dir és l’Astanà de Jakob Fuglsang i Luis León Sánchez, vencedor de la Volta a Múrcia.

Injeccions a l’Sky

El metge Fabio Bartalucci va confirmar en una entrevista a la revista Cyclingnews que l’Sky tenia un programa d’injeccions de recuperació intravenosa per als seus esportistes. Bartalucci, que va treballar per a l’Sky (2010-12), va tractar ciclistes de l’equip amb aquests productes. “La recuperació no és dopatge, però una cosa és fer-ho en les grans voltes, en què cal salvaguardar la salut, i una altra en els entrenaments, fet que no considero lícit.” L’italià no entén per què l’Sky no va demanar permís a l’UCI per augmentar la dosi de salbutamol per a Froome a la Vuelta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)