Aire abans del Tormalet

Waterpolo. L’Atlètic Barceloneta va apallissar el Partizan i va encadenar el quart triomf, que el situa segon del grup A de la lliga de campions abans del tram més complicat de la fase de grups

barceloneta 16 partizan 5

ATLÈTIC BARCELONETA:Linares, Famera (2), Granados (2), Munarriz (1), Vrlic, Larumbe (1), Paul (1), Fran Fernández (2), Tahull (1), Perrone (3), Mallarach (3) i Bustos.PARTIZAN:Risticevic, Vucinic (1), Jankovic, Lukic, Lazic, Tomic (1), Jankovic (1), Andrejevic, Manojlovic, Radanovic (1), Radonjic (1) i Aksentijevic.PARCIALS:4-2, 2-2, 6-1 i 4-0.ÀRBITRES:Kun (Hongria) i Butz (Països Baixos).

El gol inicial del jugador del Partizan Radonjic aprofitant una acció de superioritat quan tot just havien transcorregut una quarantena de segons va ser purament anecdòtic. L’equip serbi, en plena renovació i amb un bloc jove, no va ser rival per a l’Atlètic Barceloneta en la novena jornada de la lliga de campions de la mateixa manera que tampoc no ho havia estat feia tres jornades a Belgrad (5-15), però ahir va perdre per un gol més de diferència (16-5).

Als mariners els va costar d’entrar una mica en el partit però van agafar la iniciativa després que Martin Famera culminés dues assistències de Felipe Perrone (2-1) i van tancar els dos primers parcials controlant el marcador (4-2 i 6-4) i es van distanciar definitivament en el resultat després del descans amb un parcial de 6 a 1 (12-5). Malgrat la situació de comoditat, no van abaixar la guàrdia i en els darrers deu minuts van mantenir a zero la porteria que ahir va defensar amb moltes garanties i aturades vistoses Miki Linares, que va anar guanyant confiança a mesura que van passar els minuts. El tècnic Chus Martin també va donar protagonisme i minuts a joves com Paul, Granados i Tahull.

L’olotí Blai Mallarach i Perrone van ser els màxims golejadors amb tres gols en un partit en què tots els jugadors van marcar amb l’excepció de Josip Vrlic.

D’aquesta manera, els catalans van completar l’objectiu que s’havien fixat al principi del 2018 d’encadenar quatre victòries per acomodar-se a la part alta de la classificació del grup B i afrontar la part decisiva de la fase de grups sense més urgències ni contratemps que els necessaris. A més, es van beneficiar del contratemps del Brescia a casa contra el Dynamo de Moscou i es van situar segons. Precisament els russos són el seu pròxim rival. A l’Atlètic Barceloneta li manquen cinc partits per arrodonir la feina i accedir a la final a vuit –dos de complicats a la piscina de Sant Sebastià amb el Jug croat i el Brescia italià i s’ha de desplaçar a les piscines de l’OSC Budapest, l’Olympiacòs i l’esmentada visita a Rússia del 14 de març.

En els dos primers quarts ens ha costat una mica entrar en el partit, però veníem d’uns entrenaments durs amb el Pro Recco
Hem aconseguit els 12 punts que ens havíem fixat en quatre partits que no podíem fallar