Atletisme

Dave McNamee completa la seva particular progressió

Atletisme. El triatleta escocès establert a Girona, podi a l’Ironman Hawaii, guanya la Mitja de Banyoles després de ser segon el 2017 i tercer el 2016

La 24a Mitja Marató de Banyoles va servir a David McNamee (Irvine, Ayrshire, 1988) per confirmar la seva progressió, a escala local, amb la seva victòria ahir a Banyoles. Perquè, l’escocès, ja té la fama guanyada a nivell global sobretot després de pujar al podi de l’Ironman de Hawaii, en el tercer lloc de la que es considera la meca de la llarga distància. Al Pla de l’Estany, un altre lloc de referència al món en triatló i que s’està convertint en destinació i base d’operacions de moltes estrelles mundials, McNamee ja va ser tercer el 2016, amb 1h12:45 i darrere Pau Castellvell i Jordi Rabionet. L’any passat segon darrere Enric Roura amb 1h12:28 i, ahir, primer amb 1h11:53 i davant l’atleta empordanès amb qui va compartir la primera part del recorregut i que el 2017 li va guanyar la partida. Rabionet (TR Esports Parra), que l’any passat va disputar la Volta a l’Estany pendent de fer una bona Marató a Barcelona, va tancar el podi i Pau Reig, quart, va ser el millor corredor local.

L’osonenca del Granollers Encarna Núñez i la triatleta establerta a Banyoles Sarah Kim Bonner també van liderar la mitja durant bona part de la cursa, amb victòria final en aquesta ocasió per a la catalana, que ja va guanyar la cursa el 2013 –Bonner també buscava la segona, després de la del 2015–. Anna Rovira va completar el podi femení i Rosa Matamala, sisena, va ser la millor local amb 1h37 en una de les mitges amb més nivell en la categoria femenina dels darrers anys.

La Mitja Marató de Banyoles, amb força calor i una mica de vent, va comptar ahir amb 500 corredors inclosos els de l’onzena Volta Popular a l’estany; de 6,7 quilòmetres i cronometrada per segon any, des que forma part del circuit de Curses del Pla de l’Estany que es completa a Fontcoberta el dia 18. Borja Sánchez i Cristina Galán –amb rècord de la cursa– van ser els més ràpids.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)