Atletisme

Lamdassem imposa la seva llei en un fangar

Atletisme. Sense Mechaal, l’atleta lleidatà, campió el 2011 i el 2014, va liderar una selecció catalana que va ser tercera en les categories absolutes

El lleidatà Ayad Lamdassem va aconseguir ahir el seu tercer títol de campió d’Espanya de cros després dels del 2011 i el 2014 en imposar-se en la prova disputada a Mèrida en un circuit ple de fang que va afavorir els grans especialistes en les curses de gran exigència física. El vent, la pluja, l’herba i el fang es van unir en un matí en què la selecció catalana va trobar a faltar Adel Mechaal –campió el 2017– i es va haver de conformar amb el tercer lloc del podi.

Lamdassem va haver de treballar a fons per assegurar-se la triple corona, perquè l’aragonès Toni Abadia, campió el 2015 i el 2016, va respondre a tots els atacs del català, que no va cessar en la seva empenta fins que en la volta final va deixar enrere el seu rival evitant un esprint en què hauria tingut les de perdre. El proper objectiu de Lamdassem és el mundial de mitja marató a València, el dia 24.

En la categoria femenina la fondista d’origen etíop Trihas Gebrer no va tenir problemes per segellar el seu quart triomf després de córrer en solitari gairebé des del principi. La selecció catalana no tenia cap aspirant a la victòria, però va complir sobradament com a equip i, com els nois, va pujar al podi en el tercer lloc gràcies a la bona feina de Marta Galimany, Míriam Ortiz i Janeth Becerra, totes tres entre les catorze primeres.

També van pujar al podi les seleccions catalanes júnior masculina i femenina –tots dues subcampiones– i la masculina sub-23, també segona. El palafrugellenc Santi Catrofe, de l’AA Palamós, es va graduar en una gran competició i va quedar tercer de la cursa individual júnior.

PROTAGONISTA

Tot i la pluja i el fang, el circuit m’ha agradat molt, però m’ha costat desfer-me d’Abadia
Ayad Lamdassem
CAMPIÓ D’ESPANYA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)