Esquí

L’austríac Christian Hirschbuehl triomfa a l’Eslàlom de les finals de la Copa d’Europa a Grandvalira

Els equips i corredors destaquen el traçat d'Eslàlom de Soldeu com un dels més exigents del món. El croat Matej Vidovic s’emporta el títol en la classificació general d’eslàlom.

L’Eslàlom masculí ha pres el protagonisme en la jornada d’avui a les finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí. La pista Avet, situada al sector de Soldeu a Grandvalira, ha estat escenari de la competició més tècnica; la qual ens ha deparat un apassionant final de cursa en un traçat que ha destacat pel seu alt nivell d'exigència.

L’austríac Christian Hirschbuehl triomfa a l’Eslàlom de les finals de la Copa d’Europa

A les 10:15h, començava l’Eslàlom masculí al sector de Soldeu de Grandvalira amb la participació de 62 corredors de 14 països. Entre ells, els olímpics a PyeongChang, Joaquim Salarich i Juan del Campo; així com els andorrans Axel Esteve, Xavier Salvadores i Alex Rius. Després de la nevada caiguda en les últimes hores, l’equip tècnic de les finals de la Copa d’Europa ha treballat molt dur durant tota la nit per tenir la pista en perfectes condicions.

En la primera mànega, el croat Matej Vidovic ha marcat el millor temps en un traçat on la neu acabada de caure i les altes temperatures han obligat als corredors a prendre les màximes precaucions per no quedar-se fora de cursa. En la segona mànega, l’austríac Christian Hirschbuehl ha sortit com 13è millor classificat de la primera mànega i ha realitzat una segona mànega guanyadora, catapultant-lo cap a la victòria final. Més regulars han estat l’experimentat esquiador alemany Dominik Stehle -2n a les dues mànigues i el croat Matej Vidovic -1r al primer set i 3r en la classificació final. Una cursa palpitant a Soldeu-El Tarter on els tres primers classificats han estat separats per tan sols 0,05 segons.

Un cop més, la selecció austríaca ha pujat al calaix més alt del podi a les finals de la Copa d’Europa a Grandvalira. Christian Hirschbuehl (27 anys) ha donat les gràcies al bon treball realitzat pel Wunderteam: “Estic molt content amb aquest resultat. Les últimes carreres no m’havien anat del tot bé i en aquesta m’ha sortit una bona segona mànega. Tot l’equip ha fet un gran treball per aconseguir la victòria.”

Pel que fa a esquiadors com Juan del Campo ha obtingut la 30a posició en la primera mànega i ha realitzat una gran segona mànega -10è millor temps; finalitzant en la 25a posició final. Xavier Salarich ha tingut menys sort i no ha finalitzat la primera mànega. Pel que fa a la selecció andorrana, Xavier Salvadores ha acabat en la posició 32 en la primera mànega i no ha finalitzat la segona, tampoc han acabat la primera mànega Axel Esteve i Alex Rius.

En la classificació general final de la Copa d’Europa d’Eslàlom, el croat Matej Vidovic ha aconseguit el títol. El pupil d’Ivica Kostelic ha aprofitat la caiguda en la segona mànega del dia d’avui del seu rival més directe, el suís Marc Rochat. 

Avet, la pista més tècnica

La llegendària pista Avet de Grandvalira és una de les icòniques de l’estació i on es disputen les competicions d’Eslàlom i Eslàlom Gegant. L’Eslàlom d’avui, amb sortida des de 2.043 m i arribada a 1.850 m sobre el nivell del mar, té una longitud de 571 m i un desnivell de 193 m. El pendent mitjà és de 36,3% i el màxim de 70%. Orientació N / E.

Resultats – Podi Final Copa de Europa masculí: Eslàlom (SL)

1º - HIRSCHBUEHL Christian (AUT) 55.14 (Run 1), 51.56 (Run 2), Total: 1:46.70
2º - STEHLE Dominik (GER) 53.95 (Run 1), 52.77 (Run 2), Total: 1:46.72 +0.02
3º - VIDOVIC Matej (CRO) 53.92 (Run 1), 52.83 (Run 2), Total: 1:46.75 +0.05

Classificació general Copa d’Europa Eslàlom masculí 2018

1º - VIDOVIC Matej (CRO) 612 punts
2º - ROCHAT Marc (SUI) 560 punts
3º - STROLZ Johannes (AUT) 467 punts

Agenda per a demà

Pista Avet – Soldeu:
Eslàlom Gegant Femení
Cursa: 09:30h

Pista Àliga – El Tarter:
Súper Gegant Masculí
Cursa: 10h

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)