Esquí

Sorol, soroll, soroll ! La catalana Núria Pau entre les 16 millors a les finals de la Copa d’Europa de Grandvalira

L'esquiadora de Ribes de Freser ha aconseguit el seu millor resultat a la Copa d'Europa d'Eslàlom d'esquí alpí


La pista Avet, situada al sector de Soldeu a Grandvalira, ha estat protagonista del dia d'avui amb la celebració de l'Eslàlom femení en les finals de la Copa d'Europa d'esquí alpí. La disciplina més tècnica ha tancat la competició femenina en aquestes finals i ens ha deparat un desenllaç emocionant.

Núria Pau aconsegueix un Top 16 en les finals de la Copa d'Europa d'Eslàlom

A les 09:30h, començava la primera mànega de l'eslàlom femení al sector de Soldeu de Grandvalira amb la participació de 42 corredores d’11 països. Entre elles, la catalana Núria Pau i les andorranes Mireia Gutiérrez, Claudia Mijares i Laura Arnabat. 

A la primera mànega, la francesa Josephine Forni (23 anys) ha aconseguit el millor temps, sent l'única en baixar la barrera dels 51 segons. A mig segon de distància, l’han seguit les noruegues Thea Louise Stjernesund i Kristine Gjelsten Haugen, protagonistes d'ahir a l’Eslàlom Gegant. En la segona mànega, Forni ha sortit per primera vegada a la Copa d'Europa liderant una cursa i ha conservat la posició de privilegi per alçar-se en el més alt del podi. La segona posició ha estat per a la seva compatriota Nastasia Noens (+0.20 segons), després de realitzar una extraordinària segona mànega. Al tercer calaix del podi ha pujat la noruega Thea Louise Stjernesund (+0.47 segons).

Pel que fa a l'esportista catalana Núria Pau, ha finalitzat en una excel·lent 16a posició (22a en la primera mànega), millor resultat per a la de Ribes de Freser a la Copa d'Europa. Pau, comentava després de la cursa: “La idea avui era fer Top 15, perquè ahir a l’Eslàlom Gegant vaig fer el meu millor resultat (24a) i l'Eslàlom és més la meva especialitat. A la primera mànega anava la 22a i veia molt a prop el top 20. Les dues mànegues han estat bones i en la segona he anat superant esquiadores fins arribar al 16. Estic molt satisfeta.”

Per altra banda, França aconsegueix el doblet en l'Eslàlom de les finals de la Copa d'Europa al sector de Soldeu a Grandvalira. Josephine Forni ha aconseguit la primera victòria de la temporada a la Copa d'Europa després de finalitzar 4a a Bad Wiessee (Alemanya) i 6a a Funesdalen (Suècia). L'esquiadora de Meribel comentava: “Estic molt contenta i, al mateix temps, cansada; súper feliç! Era la primera vegada que liderava la primera mànega i òbviament això m’ha provocat molt estrès a l'inici de la segona mànega. Però m’he concentrat en la meva feina i tot ha sortit perfecte, en una pista que m'agrada ja que és exigent.”

La delegació andorrana, encapçalada per Mireia Gutiérrez no ha tingut el seu millor dia en l’Eslàlom d'avui, Gutiérrez ha quedat fora de cursa en la segona mànega i comentava: “La cursa no ha anat com esperava. A la primera mànega no he esquiat al meu nivell però estava 13a, aspirant al podi. Però en la segona mànega, he fet una errada que després m’ha portat a un interior i un altre, al límit de caure i finalment m’he quedat fora de cursa. Ara estic decebuda, quan pots lluitar pel podi i no arriben els resultats fa ràbia.”

Les andorranes Claudia Mijares i Laura Arnabat no han finalitzat la primera mànega.

A la classificació general final de la Copa d'Europa d'Eslàlom, la suïssa Aline Danioth ha aconseguit el títol amb 552 punts. L'austríaca Nina Ortlieb ha obtingut el gran títol de la classificació general de la Copa d'Europa 2018.

Avet, la pista més tècnica

La llegendària pista Avet de Grandvalira és una de les icòniques de l'estació i on es disputen les competicions d'Eslàlom i Eslàlom Gegant. L’Eslàlom d'avui, amb sortida des de 2.043 m i arribada a 1.850 m sobre el nivell del mar, tenia una longitud de 571 m i un desnivell de 193 m. El pendent mitjà és del 36,3% i el màxim de 70%. Orientació N/E.

Resultats – Podi Final Copa d’Europa femenina: Eslàlom (SL)

1º - FORNI Josephine (FRA) 50.61 (Run 1), 55.36 (Run 2), Total: 1:45.97
2º - NOENS Nastasia (FRA) 52.93 (Run 1), 53.24 (Run 2), Total: 1:46.17 +0.20
3º - STJERNESUND Thea Louise (NOR) 51.02 (Run 1), 55.42 (Run 2), Total: 1:46.44 +0.47

Classificació general Copa d’Europa Eslàlom femenina 2018

1º - DANIOTH Aline (SUI) 552 punts
2º - WALLNER Marina (ALE) 420 punts
3º - HAUGEN Kristine Gjelsten (NOR) 393 punts

Agenda per a demà
Pista Àliga – El Tarter:
Descens masculí
Cursa: 10h

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)