Rugbi

El GEiEG guanya la lliga Kopparberg (44-5)

Rugbi. Les grupistes s’imposen amb autoritat al BUC, es classifiquen per a la divisió d’honor B i aspiren a recuperar el seu lloc a la màxima categoria

El GEiEG va celebrar ahir el títol de la màxima categoria del rugbi català femení, la lliga Kopparberg, superant en la final el BUC per un clar 44-5 en un partit disputat sobre la gespa artificial de Martorell. El triomf dona accés a les grupistes a la divisió d’honor B espanyola, pas previ a recuperar la màxima categoria aquesta mateixa temporada.

El partit va començar sense un dominador clar. Hi havia nervis perquè cap dels dos equips se sentia absolutament favorit. La primera marca de les gironines va obtenir resposta de les barcelonines. A partir de llavors, amb tot, el GEiEG va començar a dominar en totes les fases del joc. En les melés encara tenia dificultats per treure la pilota neta, però dominava les touchs i a mesura que avançaven els minuts va saber explotar les seves qualitats en atac per desbordar amb facilitat la defensa de l’equip barceloní. Les internacionals Judit Vélez –nomenada millor jugadora de la final–, Eli Martínez i Àfrica Félez van servir per marcar la diferència contra un rival que a poc a poc es va anar rendint, sobretot en la segona part, que en alguns moments va esdevenir un festival de les jugadores que entrena Coral Vila.

La divisió d’honor B –en realitat la fase d’ascens– començarà el cap de setmana del 14 i 15 d’abril. El GEiEG s’enfrontarà com a visitant al campió de la lliga aragonesa i després rebrà a casa el campió gallec –el Lugo– i el campió basc, encara per determinar. Els dos primers del grup s’enfrontaran amb els dos de l’altre grup i el vencedor pujarà directament.

ELS VESTIDORS

Estem molt contents perquè tot i que l’inici ha estat dubitatiu hem pogut desplegar el nostre joc i fer jugades de molt de mèrit
Des que va començar la lliga hem fet jugar unes quaranta jugadores, moltes debutants
Coral Vila
ENTRENADORA DEL GEiEG
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)