Esquí

Ha començat la Copa del Món de KL a Grandvalira

A la pista Riberal de Grau Roig del 5 al 7 d'abril


Ahir dijous va començar la Copa del Món de KL. Grandvalira acull del 5 al 7 d'abril de 2018 els esquiadors més ràpids del món en les dues últimes proves de la Copa del Món del Quilòmetre Llançat, i això després d'haver acollit sis edicions consecutives de les proves del circuit de la Copa del Món i, en l'edició del 2016, els Campionats del Món de KL.

L'any 2017 l'esquiador suís Philippe May va sorprendre amb nou rècord de velocitat a la pista Riberal. May va arribar fins als 199,56 quilòmetres per hora.
La prova d'aquesta temporada es disputarà a la pista Riberal del sector Grandvalira - Grau Roig, que continua disposant de la torre de 10 m d'alçària i 18 m de longitud des de la qual surten els esquiadors i que els permet arribar als 200 km/h. 

La pista Riberal, l'única del sud d'Europa preparada per a competicions d'aquest tipus, té una longitud total de 900 m i una zona de frenada de 450 m. El seu traçat comença a 2.538 m d'alçària i acaba als 2.338 m, amb un desnivell de 200 m als quals cal sumar la torre de 10 metres del punt de sortida. Aquestes característiques tècniques i altres, com el grau de pendent màxim del 74%, permeten als esquiadors agafar velocitats aproximades de 200 km/h.
 
Una mica d'història del KL

L'esquí de velocitat, "quilòmetre llançat" o, simplement, "QL" (speed skiing en anglès) és una disciplina que combina velocitat, tècnica, material i destresa de l'esquiador. Aquesta modalitat és una de les que té més història al món de l'esquí i es practica des de fa més de 100 anys, quan treballadors de les mines d'or i fusta van començar a organitzar trobades i competicions a les muntanyes Rocalloses americanes.
L'any 1930 es va organitzar la primera competició oficial a Saint Moritz, en la qual Leo GASPERL (Àustria) va establir un primer rècord de 139 km/h. Gràcies al desenvolupament tècnic del material d'esquí, el 1978, Steve Mc KINNEY va assolir els 200 km/h a Portillo (Xile). Dos anys més tard, el primer circuit mundial va donar a conèixer la disciplina que actualment registra els rècords mundials de velocitat següents: Valentina Greggio 247,083 km/h, i Ivan Origone 254,958 km/h.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)