Rugbi

“Ho tenim a favor i ho hem d’aprofitar”

Rugbi. El GEiEG començarà demà a Saragossa (16.30 h) la fase d’ascens per tornar a la màxima categoria

“No es veu gaire qualitat. Partim com a favorites però no subestimo mai ningú i, fins que no s’acaba el partit, no podem fer les valoracions corresponents”, va dir Coral Vila abans del primer dels tres partits del GEiEG a la fase de grups per tornar a la divisió d’honor femenina un any després del descens. Les grupistes, campiones de la lliga Kopparberg, jugaran demà (16.30 h) el primer partit al camp del CDU Rugbi Saragossa –campió aragonès– en el sol desplaçament d’aquesta lligueta. Després, rebran el campió gallec –Muralla– i el basc –La Única– . Els dos primers de grup s’encreuen a un partit i, si el GEiEG és primer, el jugarà també a Palau –a fora si és segon–. La final és a camp neutral. “Des del sorteig que vam veure que ens estalviàvem els desplaçaments a Galícia i al País Basc. Fem el més curt que ens podia tocar i aparentment és un rival fluix. Ho tenim a favor pel sorteig i ho hem d’aprofitar, perquè tampoc sabem si aquesta combinació tan favorable es tornarà a repetir”, va dir l’entrenadora.

“He estat mirant el format de la competició que tenen i he vist que han jugat pocs partits a XV, vol dir que malauradament és una competició fluixa. Elles sí que han estat sempre prou jugadores, però l’equip contrari, no”, va dir Vila en referència al nivell de l’equip que visita avui, amb les baixes d’Eli Martínez –selecció espanyola seven–, Paula Xutglà –lesió– i Anna Muñoz, que reserva per als següents partits per unes molèsties que arrossega i que no li impedirien jugar si fos el darrer i transcendental compromís, el de demà: “No preveiem un partit gaire fort i, si ens ho podem permetre, mirarem de donar minuts a jugadores perquè també puguin disputar aquest tram de competició, que és important per a la seva formació i per reconèixer que s’estan entrenant molt bé. Però primer hem de veure com va el partit.”

El nivell català

El campió d’aquesta fase d’ascens pujarà a la màxima categoria estatal i el finalista es jugarà la plaça en una promoció amb el penúltim de la lliga Iberdrola, una posició que fins el cap de setmana passat era de l’INEF-Hospitalet, que finalment es va salvar. “La veritat és que sí, penso que Catalunya té prou nivell per tenir dos equips a la divisió d’honor i que seria una pena que entréssim nosaltres i baixés l’altre. Jo no ho voldria ni per a nosaltres ni per a elles, dins la rivalitat esportiva que puguem tenir; que són millors i no hi ha res a dir”, va explicar Coral Vila, alleugerida perquè l’escenari de jugar-se l’ascens amb el seu màxim rival segur que ja no s’esdevindrà un cop salvat l’equip barceloní.

Favoritisme

“Molta gent ens considera favorites del grup, segurament perquè hem estat a la divisió d’honor, però penso que hem de treballar per guanyar els partits i demostrar-ho”, va dir la capitana del GEiEG, Judith Vélez, a Rugbycat.cat. La campiona d’Europa de XV va mostrar la confiança del seu equip per a aquesta fase: “Tenim un volum de jugadores noves que han pogut agafar rodatge durant la lliga catalana. És un avantatge, estan preparades per jugar aquestes fases, que és quan necessitem més gent. Tenim un mes i mig de molta competició, sense descans.”“Hem fet un gran canvi, des de principi de la temporada fins als play-off de la lliga. S’ha vist en la concentració, en les ganes d’entrenar: més intensitat, entrenaments extres... Estem preparades per al que vingui”, hi va afegir Vélez, que no veuria dramàtic no assolir l’objectiu. “En tenim moltes ganes, però, si aquest any no pot ser, continuarem treballant per aconseguir-ho.”

EL CAMÍ

5
partits
separen el GEiEG de la divisió d’honor, almenys dos a casa i la possibilitat de la promoció.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)